Gå til innholdet
instrumenter

Aktuelt 

Allergener | GRATIS Miniseminar på LAB18

Allergener | GRATIS Miniseminar på LAB18

Velkommen til GRATIS* miniseminar om allergener ved LAB18
Torsdag 18.10  |  kl. 12:00 - 14:00

Hvorfor er det så viktig å ha kontroll på allergenene?
Kom og få en rask, grunnleggende introduksjon til hvilke krav som stilles til kontroll og merking av allergener og et innbllikk i hvilke analysemetoder og verktøy som gir god kontroll og nytteverdi i produksjonen.
Lær mer om testing for allergener - bli med på vårt miniseminar
 

PROGRAM

Med forbehold om at endringer kan forekomme helt frem til seminardagen
12:00 | Velkommen og kaffe

12:10 | Introduksjon - krav og retningslinjer

Grunnleggende introduksjon til myndighetskrav og overordnede krav mhp allergener. Allergenstyring i produksjon/lager, og viktigheten av renhold.
Hilde Overland, Labolytic AS

12:40 | Verktøy og metoder (på engelsk)
Med enkle og gode analysemetoder og verktøy er det mulig å teste for allergener og foreta en rekke konytroller selv.
Stefan Schmidt, R-Biopharm

13:25 | Demonstrasjon
Demontrasjon og info. om utvalgte analyseverktøy, metoder og rutiner for både små og store produsenter.
R-Biopharm & Labolytic AS

Avsluttes med et standbesøk hos Labolytic AS | Stand B02-37
NB! Bindende påmelding. Avbestilling kan ikke skje senere enn 5 dager før seminaret. Ved manglende oppmøte/ avbestilling mindre en 5 dager før seminaret vil du bli belastet kr. 195,- eks. mva. for rom/ servering.

lab-18-logo-dato

Disse allergenene må det alltid informeres om.

Dette er de 14 vanligste allergenene den europeiske befolkningen reagerer på. Ref. forskrift 28. november 2014 nr. 1497 om mat­informasjon til forbrukerne. Les mer i matinformasjonsforskriften. Vi har testene du trenger!
 
 Glutenholdige Kornslag*
Melk
Egg
Soya
Fisk
Skalldyr
Bløtdyr
Peanøtter
Nøtter*
Selleri
Sennep
Sesamfrø
Lupin
Svoveldioksid og sulfitter  

* Kornslaget eller type nøtt skal angis i merkingen.

Les mer i
Mattilsynes brosjyre: Matmerking av Allergener i ferdigpakket mat
og
Mattilsynets brosjyre: Allergenmerking for ikke ferdigpakket mat 

Vi tilbyr et bredt utvalg analysemetoder for både miljø- og produktkontroll.
Spør gjerne vår fagekspert Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no

Oppdatert