Gå til innholdet
instrumenter

Aktuelt 

Viskositetsmåling | Full kontroll på konsistensen - hver gang

Viskositetsmåling | Full kontroll på konsistensen - hver gang

Korrekt konsistens, eller nærmere bestemt blandingens "seighet" eller viskositet, er en viktig kvalitetsfaktor i produksjonen av en rekke ulike produkter. Når du kjenner produktets optimale viskositet, kan du med viskositetsmåling enkelt og greit måle deg frem til perfekt konsistens og kvalitet i alle produksjonsparti. Det hjelper deg å sikre at kunden alltid får samme kvalitet og produktopplevelse - helt uavhengig av batch og produksjonssted.

Hvorfor er viskositeten viktig?

Viskositet påvirker alt fra hastigheten et produkt beveger seg gjennom et rør, til hvor lang tid det tar produktet å sette seg eller tørke, eller hvor lang tid det tar å helle det i emballasje. Det har også betydning for teksturen, f.eks. av mat - og dermed også kundens opplevelse av maten.

Å samle viskositetsdata gir deg altså muligheten til å forutsi hvordan produktet vil oppføre seg både i produksjon og i den virkelige verden. Hvordan maten vil oppleves av forbruker og om produktet ditt vil fungere som det skal. Hvis f.eks. tannkremen ikke har riktig viskositet, vil den enten være vanskelig å få ut av tuben, eller det vil renne ut alt for mye i gangen - et unødvendig og kvalitetsforringende irritasjonsmoment.

Derfor bør viskositet måles og overvåkes i produksjonen, for å sikre at hver batch er konsekvent og går effektivt gjennom produksjonsprosessen. Det hjelper deg å sikre kundetilfredshet og maksimere produksjons- og kostnadseffektiviteten.

Velg riktig utstyr til oppgaven

Væsker med lav viskositet flyter lettere enn væsker med høy viskositet. En væske med høy viskositet sies å være viskøs.
Hvordan du bør måle viskositeten avhenger av hvor viskøst produktet ditt er, og hvordan produksjonen foregår. Store anlegg har gjerne både innebygget viskositetsmåling, og et bærbart viskometer til kvalitetskontroll - mens andre benytter benkeinstrument eller bærbare viskometer til alle sine målinger. Hvilken modell som passer best i din produksjon avhenger bl.a. av hvor viskøst produktet er, hvilke krav som stilles til nøyaktighet og om måleren f. eks. skal være bærbar.

Les mer om viskositetmåling i ulike produkter - og valg av riktig type viskosimeter i denne brosjyren.
 

Lav, middels eller høy viskositet - hva skal du måle?

Nedenfor ser du våre populære viskometer VISCO og Rotavisc, les mer om de ulike modellene her på labolytic.no, og spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no

rotavisc-viskositetsmaler-me-vi-fra-siden  

Rotavisc

Viskositetsmålerene håndterer både enkle og krevende viskositetsmålinger og gir svært nøyaktige måleresultater med en god reproduserbarhet på +/- 0,2%.  

Les mer - Bestill

 
rotavisc-viskositetsmaler-lo-vi-med-heli-motor-3
 

Rotavisc med Helistand

Det motoriserte helistand stativet lar deg måle viskositeten til svært viskøse prøver med høy nøyaktighet. Motoren beveger viskosimeteret sakte og jevnt opp og ned i prøven mens det roterer.

Les mer - Bestill
 
visco-viskometer-maling-papirkopp
 

VISCO

Velegnet til viskositetsmåling i for eksempel smør, fruktjuice, saus, majones, olivenolje, honning, syltetøy og yoghurt.
Lett å sette opp og enkel å bruke, kan måle selv i små prøvemengder.

Les mer - Bestill
Oppdatert