Gå til innholdet

Ølseminar 27. september

Fagdag om effektiv testing og kvalitetssikring ved ølbrygging.

Lær om gode analysemetoder og måleutstyr som kan effektivisere og forenkle hverdagen til alle som brygger øl.  Det blir også godt øl, god mat og inspirasjon fra bransjekolleger. 
Petter Nome gir oss et skråblikk på bransjens utvikling, ølrevolusjonen. I tillegg byr vi på inspirasjon til produktutviklingen og markedsføringen når vi 
smaker oss gjennom det lokale Stjødalsbryggeriets suksesshistorie og får et innblikk i innsatsen bak utviklingen til Trondheimsmerkevaren Austmann.
27. september 2017 på Scandic HELL - like ved Trondheim Lufthavn Værnes.

Meld deg på i dag til elisabeth@labolytic.no


Seminar, lunsj, middag og smakshistorier fra Stjørdalsbryggeriet  |  kr 1590,-
Kun seminar og lunsj (frem til kl. 16:00)                                                   |  kr. 990,-
*Bindende påmelding

Program

08:00    Registrering og kaffe
08:45    Velkommen
09:00    En ny generasjon analyseverktøy
                Infisert øl - en proaktiv tilnærming til kvalitet på bryggeriet.
                -
Elisabeth Blikø, Labolytic AS
10:00    Glutentesting i øl - enklere enn du tror!
                - Hilde Overland, Labolytic
10:30    Pause - kaffe og frukt
10:45    Hygienekontroll på 1 - 2 - 3
                - Tor Rikard Lie, Labolytic
11:30    Kjekt å ha!
                Automatiserte analyser og praktiske testverktøy for bryggeribransjen
              - Tor Rikard Lie, Labolytic
12:15   Ølrevolusjonen - Wolfgang Lindell, EC Dahls
              (Petter Nome - har brukket benet i helgen og uteblir dessverre)
13:00    Lunsj
14:00    Øl og vannanalyser -raskt og enkelt - midt i bryggeriet ditt!
               - Simone Bellassai, CDR Beer Lab (innlegg på engelsk)
15:00    Pause - kaffe og frukt
15:15    Austmann Bryggeri - fra studenthobby til suksessvirksomhet
               Autsmann forteller hvordan de med stor entusiasme og begrensede
               midler har fått hylleplass, suksess og ”kred” gjennom effektiv
               markedsføring og merkevarebygging...
16:00    Demonstrasjoner, mingling og møte med leverandører
19:00    Aperitiff med Stjørdalsbryggeriet
               - vi smaker oss gjennom det lokale bryggeriets suksesshistorie
20:00    Middag - med dertil egnet lokalt øl
 

Foredragsholdere

invisible_sentinel_logo
 
CDR-BeerLab-250-logo
Invisible Sentinel
Utvikler av neste generasjons teknologi for å sikre trygge næringsmidler. Med sine raske og enkle metoder for påvisning av mikroorganismer har Invisible Sentinel satt en ny standard for mattrygghet og kvalitetskontroll.

Benjamin Pascal
Chief Business Officer og co-founder av Invisible Sentinel. Utdannet biolog, med en MBA fra Lehigh University. Har mottatt en rekke utmerkelser for fremragende entreprenørskap.

Dana Vitarelli
International Sales Manager.
  CDR 
The company, located with its headquarters near Florence in Tuscany, operates in the most diverse fields that range from telematics, to medical diagnostics and food diagnostics. The interaction between the skills acquired in these fields enable CDR to help customers reach the most diverse goals.

Simone Bellassai,
Chemist and enologist CDR FOODLAB division manager at CDR s.r.l. 
     
 austmann_logo_2015-768x544    Logo-SB
Anders Cooper, Austmann Bryggeri
Sammen med to venner startet Anders Austmann Bryggeri i 2012. 
Siden de ikke hadde nok penger og ingen banker ville gi dem lån, måtte de få tre gamle damer (to mødre og en tante) til å kausjonere. Slik starter historien om austmennene...
Austmann gjærer i åpne tanker på tradisjonelt vis, og lager øl med inspirasjon fra både nye og gamle bryggetradisjoner. Med kunnskap og pågangsmot leverer de øl med sjel og personlighet, og er et bryggeri med høye ambisjoner både for seg selv og ølet.
  Stjørdalsbryggeriet
Stiftet  i 2013 av Halvard Andresen og Per Vikaune.
Etter flere hundre år med ølbrygging på gårsbryggerier og såinnhus i dalføret startet de stjørdals første produksjonsbryggeri, på kort tid har de rukket å gjøre seg godt kjent i bransjen og har vunnet internasjonale priser for sitt øl. 
Med en visjon om å lage et spekter av øltyper for enhver smak med en klar signatur og brygge øl for alle anledninger og årstider har de nå en fast portefølje på mellom 6-8 ølsorter som varierer fra sesong til sesong.
     
Labolytic-logo sort+pant.1807_bred
 
EC DAHLS logo gul
Hilde Overland
Kjemiker med Doktorgrad i molekylær medisin og master i kjemi/ bioteknologi fra NTNU. 
Har jobbet med glutentesting i øl siden 2014 og med BeerLab siden høsten 2016. 
Rådgiver og produktsjef for kjemiske tester og analysemetoder hos Labolytic siden 2013. 

Tor Rikard Lie

Næringsmiddelteknolog med bachelor i matteknologi fra HIST. Med bred kompetanse om rengjøringsmidler og hygiene for storkjøkken, vaskeri og næringsmiddelindustri.
Rådgiver og produktsjef for hygiene og vannkvalitetsprodukter hos Labolytic siden 2011.
  Wolfgang Lindell
Bryggmester med bred kunnskap og erfaring fra alle deler av faget.
Kjemiingeniør med spesialisering innen brygging. Tidligere sjef og bryggmester på bryggeriet Old Harbor i San Juan, Puerto Rico, hvor han stiftet bekjentskap med amerikanske øltradisjoner. Flyttet tilbake til Europa i 2011, og ble Liquid development manager i Carlsberg group i København. Før han endte opp hos Dahls her i Trondheim.
 

Meld deg på i dag!

*Bindende påmelding


Oppdatert
Fagdag om øl!
• Foredrag + demo.
• Suksesshistorier og tips
• Skråblikk fra Petter Nome
• Lunsj, frukt og kaffe
• Middag, lokale aperitiffer
Inspirasjon og tips
Skråblikk fra Petter Nome

Austmann Bryggeri
En Trøndersk suksesshistorie
Stjørdalsbryggeriet, prisvinnende lokalt øl
Nyheter og muligheter Kvalitessikre og effektiviser nødvendige tester - med gode analyseverktøy og test-metoder for ølproduksjon

 

Kart

 

Noe av vårt analyseutstyr, aktuelt for ølbrygging:

BrewPAL, test for infisering på 3timer
BeerLAB, analyser midt i bryggeriet
Glutentesting, Ridascreen® R7021 kit
Kullsyremåler
Refraktometer, Pal-Plato
 
Oksygenmåler, optisk
Optisk oksygensensor, oppløst oksygen
Digital sensor
pH, ORP (redox) og temperatur


Vannkvalitetsmåler for fast installasjon
ATP Renholdskontroll på 15 sek
Ultrasnap™ renholdskontroll, svaber
Aquasnap™ vanntest
UV inspeksjonslykt
Enzymatisk biofilmfjerner

 

For bestilling og info.

Tlf. 47 77 77 60
info@labolytic.no