Gå til innholdet
hygiene

Hygienekontroll

hygicult-yf
hygicult-tpc-svabring
inkubering-hygicult
hygicult-slides
hygicult_products_png_lowres

Hygicult YF | Mugg og gjær er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

Hygicult YF | Mugg og gjær

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Hygieneslide for enkel kontroll av mugg og gjærvekst på overflater eller væsker.

Sliden er på begge sider dekket med Malt agar som stimulerer vekst av både gjær- og muggsopp. Vekst av bakterier er hemmet.
- Muggsopp vokser som myke, dunete og vanligvis bleke, grønne eller sorte kolonier på agaren.
- Gjærsopp vokser vanligvis som kuppelformede, bleke eller røde kolonier, men kan noen ganger danne flate og tørre kolonier på agaren.
NB! Skal du foreta testing i industrimiljøer anbefaler vi EasiCult hygieneslides av samme type.

Prosedyren for hygienekontroll er enkel:
  1. Skru ut trykkplaten (Ikke berør trykkplatens agar-overflate).
  2. Gjør avtrykk på hver side av trykkplaten (Normalt anbefales å gjøre avtrykk på 2 ulike steder på overflaten/utstyret som skal kontrolleres, da bakteriene ikke er jevnt fordelt).
  3. Sett tilbake trykkplaten i røret.
  4. Anbefalt inkuberingstemperatur for mugg og gjær er 25˚C. Sett derfor testen i et vanlig rom med jevn temperatur over +20 ˚C.
  5. Gjør første avlesning etter 3 dager, og siste avlesning etter 4-5 dager. Hvis noen av agarsidene er overvokst etter 4-5 dager, anbefales å benytte resultatet etter 3 dager. På grunn av muggsporer, anbefales det å gjøre avlesningen uten at sliden åpnes.
  6. Det er ingen retningslinjer for mugg/gjær. Den benyttes derfor ofte som en overvåkning, for å se om man har en økning i forhold til tidligere, eller for å se på resultater hvis man har et problem i produksjonen.

Test design
Enkel å bruke, komplett test.
10 trykkplater per eske.
Hver trykkplate har 2 overflater, dvs. 20 tester/eske.
Standard agarmedier benyttes.

Holdbarhet
Anbefalt lagring: Romtemperatur.
Holdbarhet kan variere.

Oppdatert