Gå til innholdet
provetaking

Aktuelt - nyhetsarkiv

Veien til god hygienekontroll | GRATIS Frokostseminar nær deg

Veien til god hygienekontroll | GRATIS Frokostseminar nær deg

Fyll opp med kaffe og enkel frokost - pluss gode råd om bruk av enkle metoder som ATP måler, UV lykt og ulike bakterietester og allergenanalyser. Pluss nyttige tips for å gjennomføre gode hygienekontroller og unngå de vanligste feilkildene. Velkommen til vår lille "norgesturne" i 2018 og 2019 med GRATIS lokale frokostseminar.
Meld deg på i dag - datoer og lokasjoner finner du nedenfor.
Les mer
Besøk oss på stand under Aqua Nor

Besøk oss på stand under Aqua Nor

Du finner oss på stand A2-003, tredje stand på høyre side av
inngangen i telt-hall A2 (til høyre for hovedhall A). 
Se hallkart.

Ta kontakt hvis du vil ha inngangskode for GRATIS inngang til messen.

Med oss på stand har vi et bredt utvalg sensorer og prober, pratiske måleapparater og overvåkingssytemer for bl.a. alger, oppløst oksygen (DO), salinitet, pH, ORP (Redox), konduktivitet, turbiditet og temperatur m.m.
Samt ulike analysemetoder for hygienekontroll og deteksjon av f.eks. Listeria.

Vi håper å se deg på stand!
Hilsen Tor Rikard, John Anders, Torill, Einar, Hilde, Monica, Ellen og Marit
  Les mer
Hvorfor måle fiberinnhold?

Hvorfor måle fiberinnhold?

Fiberanalyser er et kvalitetsparameter for både dyrefôr og menneskemat. Både totalt fiberinnhold og foreldingen mellom ulike typer fiber er viktig.
Les mer
Tips til en effektiv hygienekontroll - er renholdet godt nok?

Tips til en effektiv hygienekontroll - er renholdet godt nok?

Selv om det ser rent ut ved første øyekast, kan det være både bakterier og produktrester igjen som ødelegger desinfeksjonen og gir næring for bakterietilvekst og dannelse av biofilm. En god renholdskontroll er nødvendig for å avsløre også det du ikke ser med det blotte øye.

Les mer
Nye EnSure Touch - Renholdskontroll på 10 sekunder!

Nye EnSure Touch - Renholdskontroll på 10 sekunder!

Nytt tilskudd i verdens mest solgte ATP-system!

EnSure Touch gjennomfører direkte renholdskontroll på KUN 10 sekunder! Den minste og mest sensitive ATP måleren noen sinne, har fått en stor oversiktlig berøringsskjerm og automatisk synkronisering til SureTrend Cloud for enkel testing og rapportering uansett hvor du er.

Nå er det enda enklere å bruke ATP måling til hygienekontroll.
Det er raskt - nøyaktig og superenkelt å gjennomføre. Du har full kontroll, samtidig som du sparer både tid og penger.
  Les mer
Algekontroll - uten kompliserte analyser?

Algekontroll - uten kompliserte analyser?

Med gode sensorer og måleverktøy kan du overvåke og ha kontroll på alger og vannkvalitet over tid, grundig, raskt og enkelt i en hektisk hverdag.
Algekontroll ved hjelp av rutinemessige prøveuttak fra faste dybder for identifisering og kvantifisering av alger, gir ikke nødvendigvis meningsfulle resultater i sanntid - du kan gå glipp av viktige algesammensetninger ved andre dybder, eller korte oppblomstringer i f.eks. renseanlegg og inntak.
Les mer
Måle Brix - eller saltinnhold?

Måle Brix - eller saltinnhold?

Vi har refraktometer som kan måle i de fleste produkter.

Hva skal du måle? Saltinnhold i mat, saltlake eller sjøvann? Brix i kaffe eller frukt? Dekstran, fruktose, glukose, laktose, maltose, honning, soyamelk, eller sitronsyre? Det er bare å spørre. Les mer
Salmonella | Anbefalinger og instrukser

Salmonella | Anbefalinger og instrukser

Salmonella er en av de vanligste kildene til matforgiftning - eller smittsom mage-tarminfeksjon. Bakterien spres via både mennesker og dyr og kan føre til forurensing av næringsmidler på ulike trinn i produksjonskjeden. Det er lite Salmonella i norsk mat og blant norske husdyr. Men for å holde forekomsten av salmonella nede stilles det en rekke krav til gode forebyggende tiltak og egenkontrollsystemer for produsenter av fôr og mat.

Les mer
Detekterbart utstyr - en viktig del av din HACCP rutine

Detekterbart utstyr - en viktig del av din HACCP rutine

Det er mange potensielle kilder til at det kan havne fremmedlegemer i produktene dine i løpet av produksjonsprosessen. Det kan i verste fall føre til skader, eller risiko for skade for forbruker, tilbakekalling og kompensasjoner. I tillegg kan det skade produksjonsutstyr og påvirke merkevaren din negativt.

Les mer
Viskositetsmåling | Full kontroll på konsistensen - hver gang

Viskositetsmåling | Full kontroll på konsistensen - hver gang

Korrekt konsistens, eller nærmere bestemt blandingens "seighet" eller viskositet, er en viktig kvalitetsfaktor i produksjonen av en rekke ulike produkter. Når du kjenner produktets optimale viskositet, kan du med viskositetsmåling enkelt og greit måle deg frem til perfekt konsistens og kvalitet i alle produksjonsparti. Det hjelper deg å sikre at kunden alltid får samme kvalitet og produktopplevelse - helt uavhengig av batch og produksjonssted.
 
Les mer
Testing for Listeria | Hva er de viktigste kontrollkriteriene?

Testing for Listeria | Hva er de viktigste kontrollkriteriene?

Listeria er spesiell bakterie, i motsetning til de fleste bakterier som gir sykdom hos mennesker, formerer den seg ved kjøletemperatur. Mat med en viss hold-barhetstid, som spises uten å varmes opp kan derfor være smittekilder (f.eks. myk ost, upasteurisert halvfast ost, røkt/ raket/ gravet fisk, og noen typer kjøttpålegg).

Les mer
Godt utstyr - grunnlaget for effektive analyser og prøveuttak

Godt utstyr - grunnlaget for effektive analyser og prøveuttak

Viste du at vi også kan levere prøvetakere, spyd, beholdere, rør, spatler og annet forbruksmateriell? Vi hjelper deg gjerne å finne frem i jungelen av laboratorieutstyr. Spør oss om det du trenger av utstyr til uttak, oppmåling, oppbevaring, forsegling, pipettering og behandling av prøver. Vi kan levere det meste av materiell til prøvetaking og analyser av næringsmidler, hygiene- og kvalitetskontroll.
Har du spørsmål? Hallgeir svarer eller gir deg mer info. på hallgeir@labolytic.no
Les mer
Prøvetakingsposer | Med og uten filter - eller med pipettåpning?

Prøvetakingsposer | Med og uten filter - eller med pipettåpning?

Prøvetakingspose, stomakerpose, homogeniseringspose... kjært barn har mange navn, men gode prøvetakingsposer er en viktig del av laboratorieutstyret.
Hva med en pose med filter - for å ungå tett pipettespiss, eller begrense bakgrunnsstøy ved PCR analyse?
Med pipetteringshull for enklere pipettering?
Eller innebygget lukking for sikker oppbevaring og transport av prøvene?
Med nyheten Pipet&Roll får du alle tre - for både prøvesamling, transport, inkubering og pipetering i samme pose!

Nedenfor finner du en rask oppsummering av vårt utvalg av poser og tilbehør:
Les mer
UV-lykt | Et uvurderelig hjelpemiddel for hygienekontroll

UV-lykt | Et uvurderelig hjelpemiddel for hygienekontroll

UV-lykt i kombinasjon med ATP-måling, BiôFinder og/eller mikrobiologisk testing, er en hurtig og effektiv metode for å overvåke hygiene og renhold, samt detektere biofilm. Med UV-lys kan du avsløre kontaminering på tilsynelatende rene overflater, som ikke er synlig under vanlig lys. UV-lykt kan også benyttes til f.eks. deteksjon av lekkasjer, opplæring i gode hygienerutiner, åstedsgranskning, kontroll av egg, NDT (ikke destruktiv testing) av sikkerhetskritiske komponenter i luftfart- og bilbransjen, avdekke forfalskede sedler og id-papirer m.m.
 
Les mer
Kontroll av alger - uten kompliserte analyser?

Kontroll av alger - uten kompliserte analyser?

Algekontroll trenger ikke å være vanskelig.

Algeoppblomstring kan gi problemer både for miljøet og vannressursforvaltere. Blant annet i form av hypoksiske døde soner og skadelige algekolonier/ toksiner som kan forårsake massedød, forgiftning av sjømat og føre til helseproblemer og lukking av rekreasjonsvann. Det skaper også utfordringer for vannbehandlingssystemer. Både smak og lukt i drikkevann kan påvirkes, i tillegg kan det føre til tilstopping og andre skader på renseanleggene som skal fjerne algetoksiner.
Med god kontroll på algene i dine vannressurser kan du iverksette tiltak tidlig og unngå mange av skadevirkningene. Les mer
Mikrobiologiske dyrkningsmedier | Vi hjelper deg å velge rett

Mikrobiologiske dyrkningsmedier | Vi hjelper deg å velge rett

Mikrobiologiske dyrkningsmedier og reagenser kan brukes til alt fra kontroll av råvarer, vann og miljø til prosesskontroll og kvalitetssikring av ferdigvarer. Derfor tilbyr vi et bredt spekter av sikre og effektive mikrobiologiske analysemetoder, dyrkningsmedier og supplementer. Vi kompletterer også kontinuerlig utvalget med nye teknologier og smartere løsninger. Med god veiledning blir det lettere å velge riktig metode og tilpasse analysene etter ditt behov, så benytt deg gjerne av vår fagkompetanse og brede erfaring.
  Les mer
En penn eller en bit av noe havner i produksjonen... Hva gjør du?

En penn eller en bit av noe havner i produksjonen... Hva gjør du?

Med næringsmiddelgodkjent og detekterbart utstyr er du sikret rask deteksjon av fremmedlegemer hvis uhellet først er ute. På detekterbar.no finner du detekterbare versjoner av de fleste verktøy og forbruksvarer i en moderne produksjonsbedrift. Her finner du også næringsmiddelgodkjente beholdere og HACCP utstyr i ulike farger, tilrettelagt for fargekoding av hygienesoner. Rett og slett det du trenger for å gjennomføre sikre kvalitetsrutiner i hverdagen.
  Les mer
Testing og merking av allergener - hva kreves? GRATIS seminar 23. mai!

Testing og merking av allergener - hva kreves? GRATIS seminar 23. mai!

Hvilke krav til stilles egentlig til kontroll og merking av allergener? Hvilke analysemetoder og verktøy gir best kontroll og nytteverdi i din produksjon? Og sist men ikke minst - hvorfor er det så viktig å ha kontroll på allergenene? Få et innblikk i hva det betyr for menneskene som bruker dine varer og tjenester - at de kan stole på merking og testing. Gi dem en ekstra god grunn til å velge og anbefale DIN merkevare.

Les mer
Nå er det lett å være kaffenerd!

Nå er det lett å være kaffenerd!

Gå vitenskapelig til verks for å finne- og dokumentere den perfekte kaffeoppskriften til morgenkaffen eller kaffemenyen. Med refraktometeret Pal Coffee, måler du enkelt BRIX og kaffekonsentrasjon (total dissolved solids, TDS) enten du er hobbyentusiast eller profesjonell barista.
  Les mer
Kan du halvere tiden du bruker på vannanalyser?

Kan du halvere tiden du bruker på vannanalyser?

Påvisning og kvantifisering med Quanti-Tray er en superenkel, rask og nøyaktig måte å teste vann på! Ved å eliminere kjedelig membranfiltreringsarbeid, og unngå både filtrering, konfirmeringer av resultat, overføringstrinn, autoklavering og pipettering kan du gjennomføre nøyaktige og sensitive vannanalyser med færre analysetrinn, mindre utstyr og kortere analysetid. Du behøver bare å blande reagensen med vannprøven og helle den i brettet for inkubering.
  Les mer
Med gode hjelpemidler kan du utføre ølanalysene selv!

Med gode hjelpemidler kan du utføre ølanalysene selv!

Utfør nødvendige analyser direkte i bryggeriet, enkelt og raskt, uten eksterne laboratorier. Våre brukervennlige analysesystemer er utviklet spesielt for bryggerier. Minimer risiko og unngå tilbakekallinger - gjennomfør din egen kvalitetskontroll, med få trinn, og intuitiv avlesing.

Les mer
Test artsinnholdet i mat og fôr

Test artsinnholdet i mat og fôr

Påvis og identifiser artsinnholdet i både rå, kokte og varmebehandlede kjøttprodukter og fôr, og påvis evt. tilstedeværels av hvitfisken pangasius i fiskemat.

Les mer
SanitaKun skifter navn til MC-Media

SanitaKun skifter navn til MC-Media

I januar bytter våre populære dyrkningsfilmer for hygiene og produktkontroll navn fra SanitaKun (tidl. RidaCount) til MC-Media og får nytt design på esker og poser. Selve dyrkningsfilmen forblir identisk - og akkurat like god!
  Les mer
Kontroll på allergenene i julematsesongen?

Kontroll på allergenene i julematsesongen?

Vi har testene du trenger for både miljø- og produktkontroll.

Julematsesongen er over oss, en høytid for både produsenter og konsumenter! Men ikke alle kan nyte godsakene uten problemer, for allergikere er det et lite minefelt å delta på juleselskap eller foreta innkjøp når ukjente fristelser står på menyen. Merking av allergener, spesielt skjulte, er viktig for allergikere. Nå er det enklere enn noen gang å teste overflater og produkter og merke korrekt. Les mer
COLILERT-18 - Det har aldri vært enklere å foreta en vannanalyse!

COLILERT-18 - Det har aldri vært enklere å foreta en vannanalyse!

Test for koliforme bakterier og E.coli i vann.

Det har aldri vært enklere å foreta en vannanalyse. Enten du har behov for kun å stadfeste påvist/ ikke påvist, eller ønsker en kvantifisering, gir Colilert-18 deg raske og nøyaktige svar - helt uten prøvepreparasjon og pipettering. Dermed kan du tidlig iverksette tiltak for å hindre spredning av kontaminering. Les mer
Mykotoksinanalyser | Raskere og enklere

Mykotoksinanalyser | Raskere og enklere

I en hektisk hverdag, er det å reagere raskt nøkkelen til å redusere tidsbruk og kostnader. Uansett hva du analyserer, er du avhengig av pålitelig utstyr for å sikre deg at resultatene er av god kvalitet.

Vi gleder oss over å kunne presentere et par nyheter og forbedringer innen instrumentene og forbruksmateriellet du trenger for å gjennomføre dine mykotoksinanalyser enkelt og effektivt. Les mer
BeerLab – brukervennlig nytt system for øl- og vannanalyser

BeerLab – brukervennlig nytt system for øl- og vannanalyser

BeerLab er et brukervennlig og innovativt nytt analysesystem for øl, wort og vann. Designet for kvalitetskontroll og overvåkning av bryggeprosessen i store så vel som små bryggerier. Spesielt utviklet til bryggerinæringen for å tilfredsstille behovet for kjemiske analyser.

Les mer
KALIBRERINGSBLOKK FOR TERMOMETRE

KALIBRERINGSBLOKK FOR TERMOMETRE

Kalibreringsblokker for termometre, infrarøde termometre og temperatursensorer.
Her kan bedriftene enkelt og hurtig gjøre internkalibrering opp mot ISO standarden. Les mer
Ny metode for kontroll av ballastvann

Ny metode for kontroll av ballastvann

10 Cells er et nytt feltinstrument for å kontrollere at ballastvannet er tilstrekkelig behandlet før utslipp. Instrumenter er svært enkelt i bruk og gir svar på under 1 minutt!

Les mer
NYHET!

NYHET!

Vi har utvidet vår portefølje innenfor PCR, og tilbyr nå PCR kit for en hel rekke parameter, inkludert fiskepatogener, plantepatogener, parasitter, bakterier, virus og sopp.  

Vi tilbyr både konvensjonelle PCR-kit og real-time PCR-kit produsert etter de høyeste standarder, med høy sensitivitet og spesifisitet.

Les mer
Enkel saltmåling med digitale saltmålere

Enkel saltmåling med digitale saltmålere

Digitale saltmålere fra ATAGO gir raskt og enkelt svar på hvor mye salt det er i løsninger eller faste prøver. Brukes direkte på produksjonslinja, eller på laboratoriet - som erstatning for titrering med sølvnitrat/ Mohr`s methode. Målingen foretas ved bruk av elektrisk konduktivitet, ingen kostbare og skadelige kjemikalier.
Velg mellom målerne PAL-SALT, PAL-ES3, PAL-SALT PROBE og ES-421. Les mer
Måling av vannaktivitet

Måling av vannaktivitet

Vannaktivitet er et viktig kvalitetsparameter i mange ulike typer mat, farmasøytiske og kosmetiske produkter. I denne artikkelen kan du lese hva som er viktig å tenke på ved vannaktivitetsmåling, og hvilke kriterier du bør gå etter ved valg av vannaktivitetsmåler.

Les mer
Verdens minste temperaturlogger!

Verdens minste temperaturlogger!

Hos oss får du nå verdens minste temperaturlogger som kalles ThermoButton. Loggeren er kun 16 mm i diameter og 6 mm tykk, noe som gir den  svært mange bruksområder! Kontakt oss gjerne for mer info.

Les mer
Utstyr som er detekterbart i metalldetektor!

Utstyr som er detekterbart i metalldetektor!

Vi tilbyr nå en komplett serie med utstyr som er detekterbart i metalldetektor. Serien inneholder alle typer forbruksmateriell som benyttes i næringsmiddelindustrien, som f.eks. penner, papirklips, hår og skjeggnett, spader, børster osv. 

Les mer
Enterobacteriaceae

Enterobacteriaceae

Enterobacteriaceae er en av de vanligste bakteriegruppene som kan gi sykdom hos mennesker, mange av dem som næringsmiddelbårne patogener. En rekke medlemmer i familien forårsaker også fordervelse av matvarer, og bidrar til vesentlig matsvinn og økonomiske tap.   Les mer
Salmonella – en utbredt årsak til matforgiftning

Salmonella – en utbredt årsak til matforgiftning

Salmonella er en av de vanligste kildene til smittsom mage-tarminfeksjon, og ofte skyldes infeksjonen konsum av næringsmidler eller vann som inneholder bakterien.

Salmonella er en av de vanligste årsakene til smittsom mage-tarminfeksjon i Norge, og ofte skyldes infeksjonen konsum av næringsmidler eller vann som inneholder bakterien.
Salmonella er en av de vanligste årsakene til smittsom mage-tarminfeksjon i Norge, og ofte skyldes infeksjonen konsum av næringsmidler eller vann som inneholder bakterien.
Salmonella er en av de vanligste årsakene til smittsom mage-tarminfeksjon i Norge, og ofte skyldes infeksjonen konsum av næringsmidler eller vann som inneholder bakter
Les mer
E.coli – både venn og fiende

E.coli – både venn og fiende

E.coli er en av våre vanligste tarmbakterier, hvor den både deltar i fordøyelsesprosessen og bidrar til at farlige bakterier ikke får formere seg i tarmene våre. E.coli kan imidlertid selv forårsake alvorlig sykdom, og ofte skyldes E.coli-infeksjoner smitte fra forurensede næringsmidler og vann.

Les mer
Biofilmdeteksjon

Biofilmdeteksjon

Metoder for biofilmdeteksjon i næringsmiddelindustri, aquakultur, farmasøytisk industri, badeanlegg og andre steder hvor biofilm kan forårsake problemer!
 
Les mer
Hurtig kontroll av Listeria monocytogenes og Listeria spp.

Hurtig kontroll av Listeria monocytogenes og Listeria spp.

Labolytic AS tilbyr enkle svabertester, enkle og validerte kromogene skåler, svært sensitive, validerte og hurtige PCR-metoder. Kjente metoder som RAPID'L.mono, Swabsure, Insite og IQ-check L.mono.
Påvisning og kvantifisering av Listeria monocytogenes og Listeria spp. Les mer
Måling av fettinnhold i levende fisk

Måling av fettinnhold i levende fisk

Nå kan du enkelt påvise innholdet av fett i levende fisk, fiskefilet (ikke frossen fisk), samt ulike kjøttprodukter med et enkelt instrument. Instrumentene benyttes bl.a. innen fiskeforedling mange steder over hele verden.

Les mer
Oppdatert