Gå til innholdet
provetaking

Aktuelt - nyhetsarkiv

FoodLab line - Nytt analysesystem for kjemiske tester i matvarer

FoodLab line - Nytt analysesystem for kjemiske tester i matvarer Rask, enkel og pålitelig metode for bestemmelse av kvalitet på oljer!

FoodLab line systemet gjør det mulig å bestemme kvaliteten (oksidasjons statusen) til spiselige oljer og fett, samt bestemme ulike kvalitetsparametre knyttet til produksjon og lagring av matvarer som melkeprodukter, egg, tørket frukt osv.

Metoden er rask, enkel og pålitelig og flere studier har vist at nøyaktigheten er på linje med referansemetoder. FoodLab line systemet har imidlertid den fordelen at systemet er enklere å bruke og resultatene fås mye raskere. 

Systemet inkluderer flere ulike fotometriske analyseinstrument og en serie med tilhørende analysekit. 

Systemet består av følgende analyseinstrument:

  • FoodLab designet for analysere matvarer som egg, tomater, grønnsakspureer, ost, melkeprodukter og fett.
  • FoodLabFat designet for å måle innholdet av frie fettsyrer (FFA), peroksidverdi (PV), såpe og anisidinverdi (AV) i oljer og fett.
  • OxiTester designet for å måle frie fettsyrer (FFA), peroksidverdi (PV) og polyfenoler/oljens stabilitets index (OSI) i vegetabilsk oljer så som olivenolje, avokadoolje, olje fra frø etc.
  • PalmOilTester designet for å teste frie fettsyrer (FFA), iodinverdi (IV), DOBI & karoteninnhold, peroksidverdi (PV)Anisidinverdi (AV) i palmeolje.
  • WineLab designet for analyse av flere ulike parametre i vin.
  • MiniFood designet for å bestemme frie fettsyrer (FFA) og peroksidverdi i vegetabilsk olje.
  • MiniFoodLab designet for å bestemme ureanitrogen i melk (MUN), urea i melkeprodukter, vegetabilske moser og sauser.

Hvert analysesystem som tilbys i denne serien gjør det mulig å utføre et vidt spekter av tester og dermed trenger man ikke lære seg flere instrumenter for å kontrollere kvaliteten på matvaren.

FoodLab metoden:

food-analysis-intruments method

Funksjoner og fordeler:

  • Enkelt å bruke: eget laboratorium eller laboratoriepersonale trengs ikke.
  • Resultatene er tilgjengelige på få minutter og er kompatible med ISO/EEC referansemetoder. 
  • Prøvene kan testes som de er eller krever minimalt med prøvepreparering. 
  • Vedlikehold og teknisk support kreves ikke.
  • Kalibrering er ikke nødvendig.
  • Reagensene har lav toksisitet og dermed trenger man ikke håndtere karsinogene reagenser. 
  • Glassutstyr og annet utstyr trengs ikke. Heller ikke annet kostbart utstyr som quartz kyvetter.

Systemer fra Foodlab serien er brukt over hele verden, ikke bare i analytiske laboratorier og produksjonslinjer i næringsmiddelindustrien, men også i små gårdsysteri, meieri, gårder, vin og oljeproduserende selskaper, eggprodusenter og testlaboratorier.

Følg med på nettsida vår fremover for mer detaljer.

Oppdatert