Gå til innholdet
provetaking

Aktuelt - nyhetsarkiv

Biofilmdeteksjon

Biofilmdeteksjon
Metoder for biofilmdeteksjon i næringsmiddelindustri, aquakultur, farmasøytisk industri, badeanlegg og andre steder hvor biofilm kan forårsake problemer!
 

Hva er en biofilm?

Mikroorganismer kan vokse fritt i væske, eller være festet til en overflate og/eller til hverandre og danne biofilm. Mikroorganismer i biofilm produserer ekstracellulære materialer, som polysakkarider, lipider, proteiner og/eller DNA som bidrar til å binde dem til hverandre og til overflaten.

Biofilmer er vanligvis usynlige, og ved å vokse som biofilm beskytter mikroorganismene seg mot en rekke ytre trusler som antibakterielle komponenter (antibiotika, desinfeksjonsmidler, immunstoffer) og mekanisk påvirkning. Biofilm er derfor en utfordring i mange miljøer der man ikke ønsker mikrobiell vekst, som i mat- og fôrindustrien, vannsystemer og i husholdningen.


Hvordan kan biofilm detekteres?

Labolytic AS tilbyr nå BiôFinder, et nytt og innovativt produkt laget for enkel og hurtig deteksjon av biofilm i næringsmiddelindustri, aquakultur, farmasøytisk industri, badeanlegg og andre steder hvor biofilm kan forårsake problemer. Produktet er spesielt egnet til bruk på åpne flater, og er et godt hjelpemiddel for å finne problemområder, samt for kontroll av større områder. Produktet kan brukes på alle vanlige flater i næringsmiddelindustrien, som f.eks. rustfritt stål, polypropylen og epoxy.

BiôFinder er svært enkelt i bruk, og krever minimalt med opplæring, dette gjør produktet velegnet til å finne problemområder, samt at store overflater kan kontrolleres hurtig. Pga. sin høye løselighet i vann skylles produktet lett av etter bruk, og etterlater ingen flekker eller rester på overflaten. Produktet er ikke ansett å være farlig for miljøet iht. gjeldende lovverk.

Produktet er patentert.


Hvordan virker BiôFinder?

BiôFinder leveres i esker med 3x500 ml flasker og en stk. spraypumpe, og påføres ved å spraye produktet på overflaten som skal kontrolleres med 10-15 cm avstand. Etter påføring inspiseres overflaten i ca. 1 minutt. Ved kontakt med biofilm vil BiôFinder etter kort tid gi en skummende reaksjon i form av hvite mikrobobler, som gir en klar kontrast til produktets opprinnelige orange farge. Denne reaksjonen vil være synlig i minst 10 minutter. Dersom en overflate ikke er kontaminert, vil denne reaksjonen utebli. Etterskylles med vann.

Biofinder samlebilde med tekst
Klikk her for å komme til produktsiden


ENZYMATISK FJERNING
AV BIOFILM


 

Gama_Enzimaticos

 

EnzyJet / BioJet og TensioCIP / BioCIP er enzymatiske produkter som er spesialtilpasset for fjerning av biofilm. Produktene kan også benyttes preventivt for å hindre at mikroorganismer på ny fester seg til overflaten og danner biofilm.

Produktene benytter innovativ teknologi der enzymene bryter ned bindingene mellom bakteriene (EPS-strukturen) på en irreversibel måte. Mikroorganismene mister da beskyttelsen de har fra biofilmen, noe som gjør dem lettere å drepe med ordinær desinfeksjon. 

Produktene er fullstendig nedbrytbare og er ikke skadelig for miljøet. I tillegg har produktene nøytral pH, som gjør at de kan benyttes på alle typer overflater uten å skade dem, samt at de gir mindre arbeidsrisiko og arbeidsbelastning for rengjøringspersonalet.

Gå til produktssiden ved å klikke her!

Les mer om biofilm og biofilmfjerning på www.biofilmremove.com (link åpnes i nytt vindu)Biofilmdeteksjon med UV-Inspeksjon

35w-torch

For å kontrollere større områder for biofilm anbefaler vi en kombinasjon av BioFinder og bruk av en UV-inspeksjonslykt. UV-lykten detekterer organisk materiale som lyser opp under UV-lys. BioFinder kan deretter benyttes for å fastslå om området er kontaminert med en biofilm, og også hvor stor utstrekning biofilmen har. 

Les mer om UV-inspeksjonslykten her (link åpnes i nytt vindu) 

Oppdatert