Gå til innholdet
instrumenter

Aktuelt 

Analyser av frukt og grønt

Analyser av frukt og grønt

Hvordan vet du når kvaliteten er på topp i frukt og grønnsaker?
Med gode målerutiner kan du øke omløpshastigheten på lageret og redusere svinn – samtidig som du sikrer best mulig smak og kvalitet for kunden.

Alle som produserer og importerer frukt og grønnsaker må sørge for for at produktene de selger tilfredsstiller myndighetenes krave. Testing og kvalitetsanalyser er derfor en viktig del av hverdagen. Det er mye å spare på å utføre en rekke kontroller selv, med hurtige svar på analysene på stedet kan du transportere varene raskere videre til foredling eller forbruker.

Det er enklere å optimalisere både innhøsting og utsending til butikk og sluttbruker når du har kontroll over kvaliteten. Bommer du kan returer og misfornøyde kunder fort bli en unødvendig utgiftspost. Med gode verktøy og kontrollrutiner blir det enklere å levere gode produkter med riktig kvalitet.  

Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no

Hva må testes?

Kravene som stilles finner du i næringsmiddelforskriften. Vi hjelper deg med å finne analysemetoder og tester som passer din bedrift og produksjonsmetode.

Hygienekontroll er alltid sentralt når det kommer til alle former for matproduksjon. Dette gjelder også for fruktprodusenter. Det er derfor viktig å forsikre seg om at hygienetiltakene som gjennomføres er gode nok. Vi har gode ATP målere som EnSure Touch som sammen med svaberen UltraSnap gir rask og effektiv kontroll av renholdet, vi hjelper deg å velge det som passer dine behov.

For å kontrollere overflater eller væsker for totalantall bakterier (totaltkim), er hygieneslides som f.eks LabSlide geniale. Her får du svaret innen 48 timer! Det går også an å bruke en dyrkningsfilm for totalkim som f.eks. Mc-Media.

Håndvask er en av de viktigste faktorene når det kommer til å hindre spredning av bakterier og virus. Det har derfor blitt velig populært å teste hvor godt man vasker hendene med et UV-opplæringskit.

Modenhet. Visste du at man kan teste frukten for en billig penge allerede før den er plukket? Med et Pal-Hikari refraktometer kan du superenkelt måle Brix mens eplet fortsatt henger på treet. Etter innhøsting finner du Brix og syreinnholdet enkelt ved å bruke lommerefraktometeret Pal-BX/Acid F5.

Etter innhøsting finner du Brix og syreinnholdet enkelt ved å bruke lommerefraktometeret Pal-BX/Acid F5.

For å måle fasthet og modenheten og planlegge innhøsting anbefaler vi å bruke et penetrometer. Dette brukes også til å overvåke fruktmodning under kaldlagring.
 
Ønsker du å vite pH-en i produktet ditt anbefaler vi PH-30 som kan brukes til både flytende og faste prøver.
 
Det finnes også mange spesialinstrumenter og målere på markedet, som lar deg måle en rekke parameter samtdig, med kort ventetid på resultatet - og uten at du trenger noe serlig laboratoriekompetanse.
Vi anbefaler bl.a. CiderLab som lar deg analysere en rekke parametere ved produksjon av cider. Eller KombuchaLab som er tilpasset produsenter av kombucha. Det finnes også FodLab modeller for analyse av f.eks. meieriprodukter, oljer, ketchup, øl og en rekke andre næringsmidler, ta kontakt for mer info.
 
Vil du å ha kontroll på konsistensen (viskositeten) i produkter som f.eks fruktjuice, olivenolje, honning eller syltetøy, da treger du et av våre viskometer. VISCO serien er enkle og nøyaktige viskosimeter. For de mer avanserte målingene anbefaler vi Rotavisc serien, som blant annet kan leveres med motorisert stativ, for enklere måling av konsistens i produkter med høy viskositet.

Med RidaCube kan du utføre enkle ezymatiske analyser som måling av syre- og sukker innhold, på stedet. Du trenger bare å pipette prøven ned i kubens kassett. Det finnes enzymatiske analyser til de fleste formål som f.eks sukker-analyser og etanol-analyser som brukes i analysering av fruktjuice, kombucha, vin og øl.
 
For mange er det også nødvendig å måle gassvolum i f.eks fermenteringsprosesser. Med vår gassvolummåler eller trådløse måler for gassproduksjon gjør du disse analysene enkelt og med rask svartid.

Det er mange ulike måter og metoder å gjennomføre analyser av frukt og grønt. Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no - slik at vi kan hjelpe deg med å finne de løsningene som passer deg!
 
Kilder: mattilsynet.no

Instrumenter og utstyr til analyser av frukt og grønt

Vi tilbyr et stort utvalg analysemetoder og verktøy, og hjelper deg med å finne en løsning som passer deg! Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no.

 ensuretouch-med-ultrasnap


EnSure Touch
ATP-måler og UltraSnap testsvaber

Rask og enkel renholdskontroll på bare 15 sekunder, med vår populære ATP-måler og testsvaberen Ultrasnap.
Les mer - Bestill >>

labslide-dipslide-t-2
mc-media-pad-rapid-totalkim-ac 

LabSlide totalkim, slides som måler totalantall bakterier

Praktiske slides for enkel mikrobiologisk kontroll av total antall bakterier på overflater eller i væsker. Fåes også med andre vekstmedier alt etter hvilke bakterier du vil teste for.
Les mer - Bestill »

MC-media, dyrkningsfilm som måler totalkim

Tørre dyrkningsfilmer for mikrobiologisk kontroll av totalantall bakterier i produkt-, og hygiene-prøver. Fåes med andre vekstmedier, etter hvilke bakterier du vil teste for.
Les mer - Bestill »

uv-kit-opplaring-handvask-gj

UV-opplæringskit håndvask

Komplett sett med Glow Lotion og UV-kabinett i en praktisk bæreveske! Til opplæring i god håndhygiene.
Les mer - Bestill >>

pal-hikari-frukt-og-gronnsaker
pal-bx-acid-f5

Pal-Hikari, Brix i hel frukt

Måler brix (sukkernivå) frukt og grønnsaker mens de fortsatt henger på treet. Bare sett måleren inntil frukten. Resultat har du på 5 sek.
Les mer - Bestill>>

Pal-BX/Acid, Brix og syre

Mål både Brix (sukkernivå) og Syrenivå i frukt samtidig. På kun 3 sekunder. Super til bl.a.sitrusfrukt, druer, tomater, jordbær og blåbær.
Les mer - Bestill>>

digitalt-penetrometer-i-bruk-fasthet-modenhet-frukt ph30-for-maling-i-vann
Mål modenheten og planlegg innhøsting med et penetrometer Finn pH med PH-30
rida-cube-scan-total
plassbesparende-og-praktisk-coore-co2-overvaking
Med RidaCube er det enkelt og tidsbesparende analyser på stedet av f.eks  sukker-analyser og etanol-analyser

Mål gassvolum med en gassvolummåler eller trådløs gassvolum-måler for gassproduksjon

pal1-500x500
 laqua

PAL-1 | 0-53% brix måler brix i måleområde 0,0-53,0. 

LAQUAtwin serien måler parametere som konduktivitet, pH, salt, Na+, K+, NO3-og Ca2+
ciderlab
kombuchalab-1
CiderLab lar deg analysere ciderproduksjon.

KombuchaLab lar deg analysere kombuchaproduksjon. 

visco-b-labversjon
rotavisc-viskositetsmaler-me-vi-med-heli-motor
VISCO viskometere er enkle og nøyaktige viskosimeter. Rotavisc viskositetsmåler måler viskositeten i tykkere medier
 
Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no
Oppdatert