Hvordan vet du når kvaliteten er på topp i frukt og grønnsaker?

Med gode målerutiner kan du øke omløpshastigheten på lageret og redusere svinn – samtidig som du sikrer best mulig smak og kvalitet for kunden

Enten du produserer eller importerer frukt og grønnsaker må du kunne kontrollere og dokumentere at produktene tilfredsstiller krav til kvalitet og hygiene/ matsikkerhet. Testing og kvalitetsanalyser er derfor en viktig del av hverdagen. Det er mye å spare på å utføre en rekke kontroller selv. Med hurtige svar på analysene på stedet kan du transportere varene raskere videre til foredling eller forbruker.

Det er enklere å optimalisere både innhøsting og utsending til butikk og sluttbruker når du har kontroll over kvaliteten. Returer og misfornøyde kunder fort bli en unødvendig utgiftspost. Med gode verktøy og kontrollrutiner blir det enklere å levere gode produkter med riktig kvalitet.  

Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no

Hva bør du teste?

Kravene som stilles finner du i næringsmiddelforskriften. Vi hjelper deg med å finne analysemetoder og tester som passer din bedrift og produksjonsmetode. Hygienekontroll er alltid sentralt når det kommer til alle former for matproduksjon. Dette gjelder også for fruktprodusenter. Det er derfor viktig å forsikre seg om at hygienetiltakene som gjennomføres er gode nok. Vi har gode ATP målere som f.eks EnSure Touch som sammen med UltraSnap gir rask og effektiv kontroll av renholdet. Vi hjelper deg å velge det som passer dine behov

For å kontrollere overflater eller væsker for totalantall bakterier (totalkim), er hygieneslides som f.eks LabSlide geniale. Her får du svaret innen 48 timer! Det går også an å bruke Mc-Media som f.eks. en dyrkningsfilm for totalkim 

Håndvask er en av de viktigste faktorene når det kommer til å hindre spredning av bakterier og virus. Det har derfor blitt veldig populært å teste hvor godt man vasker hendene med et UV-opplæringskit.

Modenhet. Visste du at man kan teste frukten for en billig penge allerede før den er plukket? Med et Pal-Hikari refraktometer kan du superenkelt måle Brix mens eplet fortsatt henger på treet. Etter innhøsting finner du Brix og syreinnholdet enkelt ved å bruke lommerefraktometeret Pal-BX/Acid F5.

For å måle fasthet og modenheten og planlegge innhøsting anbefaler vi å bruke et penetrometer. Dette brukes også til å overvåke fruktmodning under kaldlagring.
 
Ønsker du å vite pH-en i produktet ditt anbefaler vi PH-30 som kan brukes til både flytende og faste prøver.
 
Det finnes også mange spesialinstrumenter og målere på markedet, som lar deg måle en rekke parameter samtidig, med kort ventetid på resultatet – og uten at du trenger noe særlig laboratoriekompetanse.
Vi anbefaler bl.a. CiderLab som lar deg analysere en rekke parametere ved produksjon av cider. Eller KombuchaLab som er tilpasset produsenter av kombucha. Det finnes også FodLab modeller for analyse av f.eks. meieriprodukter, oljer, ketchup og en rekke andre næringsmidler, ta kontakt for mer info.
 
Vil du også ha kontroll på konsistensen (viskositeten) i produkter som f.eks fruktjuice, olivenolje, honning eller syltetøy, da trenger du et av våre viskosimeter. VISCO serien er enkle og nøyaktige viskosimeter. For de mer avanserte målingene anbefaler vi Rotavisc serien, som blant annet kan leveres med motorisert stativ, for enklere måling av konsistens i produkter med høy viskositet.

Med RidaCube kan du utføre enkle enzymatiske analyser som måling av syre- og sukkerinnhold, på stedet. Det finnes enzymatiske analyser til de fleste formål som f.eks sukker-analyser og etanol-analyser som brukes til analyse av fruktjuice, kombucha, vin og øl.

For mange er det også nødvendig å måle gassproduksjon i f.eks fermenteringsprosesser. Med vår trådløse måler for gassproduksjon gjør du disse analysene enkelt og med rask svartid.

Frukt og grønt er vitamin- og antioksidantrike, og det er viktig å ha kontroll over disse også. Vi tilbyr enkle og rimelige vitaminanalyser og antioksidantmåler.

Det er mange ulike måter og metoder å gjennomføre analyser av frukt og grønt. Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no – slik at vi kan hjelpe deg med å finne de løsningene som passer deg.
 
Kilder: mattilsynet.no


Måleinstrumenter og utstyr til analyser av frukt og grønt

Vi tilbyr et stort utvalg analysemetoder og verktøy, og hjelper deg med å finne en løsning som passer deg! Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no

EnSure Touch ATP måler med UltraSnap testsvaber

EnSure Touch ATP-måler og UltraSnap testsvaber

Rask og enkel renholdskontroll på bare 15 sekunder, med vår populære ATP-måler og testsvaberen Ultrasnap.
Les mer – Bestill >>

LabSlide TV - hygienekontroll test

LabSlide totalkim, måler totalantall bakterier

Praktiske slides for enkel mikrobiologisk kontroll av totalantall bakterier på overflater eller i væsker. Fåes også med andre vekstmedier alt etter hvilke bakterier du vil teste for.
Les mer – Bestill »

MC-media dyrkningsfilmer

MC-media dyrkningsfilm som måler totalkim

Tørre dyrkningsfilmer for mikrobiologisk kontroll av totalantall bakterier i produkt-, og hygiene-prøver. Fåes med andre vekstmedier, etter hvilke bakterier du vil teste for.
Les mer – Bestill »

Uv-opplæringskit håndvask

UV-opplæringskit håndvask

Komplett sett med Glow Lotion og UV-kabinett i en praktisk bæreveske! Til opplæring i god håndhygiene.

Les mer – Bestill >>

PAL-HIKARi - brixmåling av hel frukt

Pal-Hikari, Brix i hel frukt

Måler brix (sukkernivå) i frukt og grønnsaker mens de fortsatt henger på treet. Bare sett måleren inntil frukten. Resultetet har du på 5 sek. Populært valg til epler og jordbær. 
Les mer – Bestill>>

Pal-Muktifrukt BX-Acid F5

Pal-BX/Acid, Brix og syre

Mål både Brix (sukkernivå) og Syrenivå i frukt samtidig. På kun 3 sekunder. Super til bl.a.sitrusfrukt, druer, tomater, jordbær og blåbær.Les mer – Bestill>>

Digitalt penetrometer i bruk - fasthet - modenhet - frukt

Penetrometer

Praktisk verktøy for å måle modenhet i frukt og stadfeste den beste perioden for innhøsting av frukt. Brukes også til å overvåke fruktmodning under kaldlagring og til kvalitetskontroll av frukt (mykgjøring av masse). 

Les mer – Bestill>>.

Refraktometer PAL-1 | 0-53% brix

Digitalt refraktometer med måleområde 0,0-53,0% brix. Resultatet på kun 5 sek. Velegnet for måling i en rekke næringsmidler som fruktjuice, mat og drikke. F.eks. suppe, saus, ketchup, tomatsaus, råmelk, syltetøy med lavt sukkerinhold.

PAL-1 | 0-53% brix måler brix i måleområde 0,0-53,0.

LaquaTwin lommemålere

Mål parametere som konduktivitet, pH, salt, Na+, K+, NO3-, Ca2+, EC (konduktivitet), Blod iCa, Redox, Fluor.

Les mer – Bestill>>

RidaCube Enzymatisk hurtiganalyse

RidaCube | Enzymatiske analyser på 15 min

Enkel og rask analyse av f.eks  sukker-analyser og etanol-analyser. Kompakt, helautomatisk instrument for enzymatisk testing på stedet – direkte i produksjonen, i bryggeriet eller til og med i åkeren. Bare pipetter prøven i kassetten; så utføres resten automatisk – resultatet på 15 min.

Les mer – Bestill>>

pH måler | flytende & faste prøver

Finn pH i flytende og faste prøver med PH-30
Rask og nøyaktig pH-måling med en hånd med denne brukervennlige måleren med IP67-klassifisering. Egnet til både flytende og faste prøver og kan brukes til alt fra måling i ulike næringsmidler som frukt, fisk, kjøtt, ost m.m

Les mer – Bestill>>

pH måler med flat sensor

CiderLab | Raske analyser av Cider

Raskt, pålitelig og kompakt fotometrisk «alt-i-ett» instrument for enkel kvalitetskontroll av Cider. Lar deg analysere flere prøver samtidig, og lar deg bestemme et bredt panel av parametere uten å måtte bruke flere analysatorer. Praktisk både til laboratorieanalyser og til løpende kvalitetskontroll i produksjonen.
Les mer – Bestill>>

KombuchaLab | Rask Kombuchaanalyse

Raskt, pålitelig og kompakt fotometrisk «alt-i-ett» instrument for enkel kvalitetskontroll av Kombucha. Lar deg analysere flere ulike prøver samtidig, og lar deg bestemme et bredt panel av parametere uten å måtte bruke flere analysatorer. Måler også alkoholinnhold, selv i svært lave konsentrasjoner. Praktisk både til laboratorieanalyser og til løpende kvalitetskontroll i produksjonen.
Les mer – Bestill>>

viskositetsmåler med engangskopper

Viskositetsmåling | VISCO Viskometere

Velegnet til viskositetsmåling i for eksempel smør, fruktjuice, saus, majones, olivenolje, honning, syltetøy og yoghurt, kosmetikk eller industriprodukter. Lett å sette opp og enkel å bruke, kan måle selv i små prøvemengder. Kan leveres med temperaturkontroll, med adapter for prøver med lav viskosistet,
Les mer – Bestill>>

Rotavisc Viskositetsmåler hi-vi

Rotavisc Viskometere | Viskositetsmåling

Viskositetsmåler i høy kvalitet, for kontroll av viskositet (konsistens) i både tynt- og tyktflytende produkter. Egnet til målinger i alt fra mat- og drikke, til kosmetikk, oljer og industri og laboratorieanalyser.
Leveres i 4 ulike måleområder, med/ uten motorisert stativ, samt tilpassede spindler og tilbehør for de fleste viskositetsområder.
Les mer – Bestill>>


Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no