Kontroll på allergenene i julematsesongen? Vi har testene du trenger for både miljø- og produktkontroll. Julematsesongen er over oss, en høytid for både produsenter og konsumenter! Men ikke alle kan nyte godsakene uten problemer, for allergikere er det et lite minefelt å delta på juleselskap eller foreta innkjøp når ukjente fristelser står på menyen. Merking av allergener, spesielt skjulte, er viktig for allergikere. Nå er det enklere enn noen gang å teste overflater og produkter og merke korrekt. Allergenmerking - livsviktig For de fleste av oss er det å spise mat helt ufarlig. Men for allergikere kan det faktisk forårsake livstruende reaksjoner og føre til betydelig redusert livskvalitet. Derfor har alle som importerer, produserer og selger mat et ansvar for å sette seg inn i og følge regelverket for merking av allergener. Hvordan kan du sikre at maten er trygg? Gode rutiner, i alle ledd, er avgjørende for å sikre trygg mat til kunder med matallergi eller matintoleranse. Med gode system for hygienekontroll i produksjon og emballering/ servering kan du sikre, dokumentere og bekrefte at allergeninformasjonen, f. eks. innhold av allergener i en matrett, er korrekt. Vi har analysene og verktøyene du trenger. Validert referansemateriell for allergener fra MoniQA er også tilgjengelig gjennom oss. Les mer | Bestill Nedenfor ser du et lite utvalg av våre mange allergenanalyser. Vi tilbyr et bredt utvalg metoder for både miljø- og produktkontroll. Spør gjerne vår fagekspert Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no RidaQuick Gliadin Deteksjon av gluten. Test-strips for direktekontroll av overflater, eller for analyse av for eksempel glutenfrie råvarer. - Inkubasjonstid: 5 min. Les mer - Bestill » Lateral Flow Melk Deteksjon av melk. Test-strips for direktekontroll av overflater, eller for analyse av råvarer eller matprøver. - inkubasjonstid: 10 min. Les mer - Bestill » SureFood Allergen Sennep Kvalitativ deteksjon av sennep i næringsmidler ved sanntids-PCR Les mer - Bestill » RidaScreen Fast Hasselnøtt Kvantitativ analyse for spor av hasselnøtt i mat som frokostblanding, bakervarer, is og sjokolade. Les mer - Bestill » Dette er bare et lite utvalg av våre mange allergenanalyser. Vi tilbyr et bredt utvalg metoder for både miljø- og produktkontroll. Spør gjerne vår fagekspert Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no Les mer | Bestill Disse allergenene må det alltid informeres om. Dette er de 14 vanligste allergenene den europeiske befolkningen reagerer på. Ref. forskrift 28. november 2014 nr. 1497 om matinformasjon til forbrukerne. Les mer i matinformasjonsforskriften. Vi har testene du trenger! Glutenholdige Kornslag* Melk Egg Soya Selleri Peanøtter Nøtter* Fisk Skalldyr Bløtdyr Sennep Sesamfrø Lupin Svoveldioksid og sulfitter * Kornslaget eller type nøtt skal angis i merkingen. Les mer i Mattilsynes brosjyre: Matmerking av Allergener i ferdigpakket mat og Mattilsynets brosjyre: Allergenmerking for ikke ferdigpakket mat