Vi har refraktometer som kan måle i de fleste produkter.
Hva skal du måle? Saltinnhold i mat, saltlake eller sjøvann? Brix i kaffe eller frukt? Alkoholer i desinfiseringsmidler? Veisalt og smelteprodukter? Dekstran, fruktose, glukose, laktose, maltose, honning, soyamelk, eller sitronsyre? Det er bare å spørre.
Velg mellom alt fra bordrefraktometer til bruk på laboratoriet, til håndholdte modeller for produktkontroll og kvalitetssikring på stedet – Hvilken type passer ditt målebehov? Spør gjerne Hilde for mer informasjon på hilde@labolytic.no
Brukseksempel
Frukt og grønt – Jo høyere brix, desto bedre smaker det!
Kan du måle god smak? Høy brix betyr at sukker- og mineralinnholdet i en frukt eller grønnsak er høyt, et tegn på både god smak og høy kvalitet. Men – det går selvfølgelig en grense – når frukten etter hvert blir overmoden, blir den enda søtere, og brixverdien øker ytterligere. Brix testing er derfor en super metode til å overvåke kvaliteten på frukt og grønnsaker, inkludert innholdet av sukker, mineraler og spormineraler.
Hvordan vet du når kvaliteten er på topp?
Mål brix gjennom hele sesongen, og noter deg kvaliteten på de ulike produktene dine ved ulike brixnivå. Dermed får du din egen skreddersydde kontrollskala for brixverdi og kan måle deg frem til når kvaliteten er på topp. Dermed blir det lett å kvalitetssikre god smak i både råvarer og ferdige produkter.
Med PAL-Hikari serien kan du til og med måle hel frukt direkte, uten å kutte eller presse den. Med våre andre refraktometer måler du enkelt konsentrasjonen i en rekke ulike væsker, ta gjerne kontakt for hjelp til å finne et meter som passer til dine produkt på hilde@labolytic.no.
Vår praktiske PAL serie med små, håndholdte meter for målinger på farten er enkle å bruke, gir raske resultater, og rengjøres enkelt under rennende vann.
- Automatisk temperaturkompensasjon fra 10 til 100°C for PAL-1/2/3 og α
- Enkel betjening med en hånd
- IP 65 vanntett (du kan skylle av prøven i rennende vann)
Så enkelt er det!
1) Hell noen dråper av prøven i prismet
2) Trykk på START
3) Måleverdi og temperatur vises i displayet på under 5 sekunder!
Før og etter måling
Nullstill instrumentet med romtemperert vann.
Varianter
Her er et lite utvalg av våre refraktometer – se flere på labolytic.no eller last ned brosjyren vår her. Spør gjerne Hilde om komplett sortiment og mer informasjon på hilde@labolytic.no
PAL-1 | 0-53% brixVelegnet for måling av næringsmidler. Resultat på 5 sek. |
PAL-2 | 45-93% brixVelegnet for måling av prøver med høy konsentrasjon. Resultat på 5 sek. |
PAL-3 | 0-93% brixBredt måleområde og høyere nøyaktighet, velegnet for et vidt spekter av prøver. Resultat på 5 sek. |
PAL-α | 0-85% brixVelegnet for prøvetaking under kokeprosesser. Resultat på 5 sek. |
PAL-Salt | 0-10% NaClMåler saltinnholdet i mat. Lar deg legge inn 2 ulike korrelasjonsfaktorer for å få samme verdier som ved Mohrs titreringsmetode. |
PAL-22S | HonningMåler vanninholdet i Honning enkelt og greit på stedet. |
PAL-Hikari | Hel fruktMål Brix i hel frukt, uten å kutte eller presse. Bare sett måleren inntil frukten, for å inspisere brixverdien (sukkernivå) i hver enkelt frukt. |
PAL-27S | SoyamelkEnkel måling av soyamelk-konsentrasjon, for å sikre kvaliteten på soyamelkholdige produkter. |
|
Pal-H | måling i høy temperaturRefraktometer med måleområde 0 to 93% brix, ved 10 til 100℃. Egnet for måling av prøver med høy temperatur, som f.eks. suppe, saus, sirup, syltetøy, soyamelk m.m. |
Dette er bare enn brøkdel av vårt sortiment
Vi har en rekke andre typer refraktometer både for laboratorier og produktkontroll – se mer av vårt utvalg på labolytic.no eller last ned brosjyren vår her. Spør gjerne Hilde om komplett sortiment og mer informasjon på hilde@labolytic.no