Det finnes like mange målebehov som det finnes typer refraktometer. Vi hjelper deg å finne en modell som passer ditt målebehov, for eksempel til sitronsyre, brix (sukker), dekstran, fruktose, glukose, laktose, maltose, honning, soyamelk, desinfiseringsmidler og alkoholer, veisalt og smelteprodukter, saltinnhold, saltlake og sjøvann.
Enten du skal foreta kvalitetskontroll og målinger i laboratoriet med bordrefraktometer, eller produktkontroll og kvalitetssikring på stedet med håndholdte modeller.
Jo høyere brix, desto bedre vil det til å smake!
Brukseksempel: sikre god smak på frukt og grønnsakerBrix testing er en super metode for å måle kvaliteten på frukt og grønnsaker, inkludert innholdet av sukker, mineraler og spormineraler. Høy brix betyr at sukker- og mineralinnholdet i en frukt eller grønnsak er høyt, et tegn på god smak og kvalitet. Men selvfølgelig går det en grense, etter hvert som frukten blir overmoden, blir den enda søtere, noe som medfører at brixverdien øker ytterligere. Vi har også gode verkytøy for kontroll av f.eks. fasthet.
Hvordan?
Ved å måle, og notere deg kvaliteten av dine produkter ved ulike brixnivå, får du en kontrollskala for brixverdien av produktene når kvaliteten er på topp. Dermed blir det lett å kvalitetssikre god smak i både råvarer og ferdig produkt.
Med et refraktometer måler du enkekt konsentrasjonen i en væske. For en frukt eller grønnsak, måler du væsken du får når du presser den. Med PAL-Hikari serien kan du til og med måle hel frukt direkte, uten å kutte eller presse den.
Ta en titt på vår bestselgende PAL serie.
Bærbare digitale lommerefraktometre som er enkle å bruke og gir raske resultater. Refraktometerne er vanntette og rengjøres enkelt under rennende vann.
- Automatisk temperaturkompensasjon fra 10 til 100°C for PAL-1/2/3 og α
- Enkel betjening med en hånd
- IP 65 gjør det mulig å skylle av prøven i rennende vann
Så enkelt er det!
1) Hell noen dråper av prøven i prismet
2) Trykk på START
3) Måleverdi og temperatur vises i displayet på under 5 sekunder!
Før og etter måling
Nullstill instrumentet med romtemperert vann.
Varianter
Her er et lite utvalg av våre refraktometer – se flere på labolytic.no og spør gjerne Hilde om komplett sortiment og mer informasjon på hilde@labolytic.no
|
|
PAL-1 | 0-53% brix Velegnet for måling av næringsmidler. Resultat på 5 sek. |
PAL-2 | 45-93% brix Velegnet for måling av prøver med høy konsentrasjon. Resultat på 5 sek. |
|
|
PAL-3 | 0-93% brix Bredt måleområde og høyere nøyaktighet, velegnet for et vidt spekter av prøver. Resultat på 5 sek. |
PAL-α | 0-85% brix Velegnet for prøvetaking under kokeprosesser. Resultat på 5 sek. |
|
|
PAL-Salt | 0-10% NaCl Måler saltinnholdet i mat. Lar deg legge inn 2 ulike korrelasjonsfaktorer for å få samme verdier som ved Mohrs titreringsmetode. |
PAL-22S | Honning Måler vanninholdet i Honning enkelt og greit på stedet. |
|
|
PAL-Hikari | Hel frukt Mål Brix i hel frukt, uten å kutte eller presse. Bare sett måleren inntil frukten, for å inspisere brixverdien (sukkernivå) i hver enkelt frukt. |
PAL-27S | Soyamelk Enkel måling av soyamelk-konsentrasjon, for å sikre kvaliteten på soyamelkholdige produkter. |
|
MyBrix | Brix 0-95%Komplett Brix måleområde og 10 integrerte sukker-skalaer. For raske målinger av nesten alle mat- og drikkeprøver. |
Dette er bare enn brøkdel av vårt sortiment
Vi har en rekke andre typer refraktometer både for laboratorier og produktkontroll – se mer av vårt utvalg på labolytic.no og spør gjerne Hilde om komplett sortiment og mer informasjon på hilde@labolytic.no