Gå til innholdet
instrumenter

Aktuelt 

Refraktometer for måling i de fleste produkter. Hva vil du måle?

Refraktometer for måling i de fleste produkter. Hva vil du måle?

Det finnes like mange målebehov som det finnes typer refraktometer. Vi hjelper deg å finne en modell som passer ditt målebehov. Enten du skal foreta kvalitetskontroll og målinger i laboratoriet med bordrefraktometer, eller produktkontroll og kvalitetssikring på stedet med håndholdte modeller.

Spør gjerne Hilde for mer informasjon på hilde@labolytic.no

Jo høyere brix, desto bedre kommer det til å smake!

 
GulrotbuntBrukseksempel: sikre god smak på frukt og grønnsaker
Brix testing er en super metode for å måle kvaliteten på frukt og grønnsaker, inkludert innholdet av sukker, mineraler og spormineraler. Høy brix betyr at sukker- og mineralinnholdet i en frukt eller grønnsak er høyt, et tegn på god smak og kvalitet. Men selvfølgelig går det en grense, etter hvert som frukten blir overmoden, blir den enda søtere, noe som medfører at brixverdien øker ytterligere.

Hvordan?
Ved å måle, og notere deg kvaliteten av dine produkter ved ulike brixnivå, får du en kontrollskala for brixverdien av produktene når kvaliteten er på topp. Dermed blir det lett å kvalitetssikre god smak i både råvarer og ferdig produkt.
Med et refraktometer måler du enkekt konsentrasjonen i en væske. For en frukt eller grønnsak, måler du væsken du får når du presser den. Med PAL-Hikari serien kan du til og med måle hel frukt direkte, uten å kutte eller presse den.
 

Ta en titt på vår bestselgende PAL serie.

Bærbare digitale lommerefraktometre som er enkle å bruke og gir raske resultater. Serien er vanntett og rengjøres enkelt under rennende vann.
  • Automatisk temperaturkompensasjon fra 10 til 100°C for PAL-1/2/3 og α
  • Enkel betjening med en hånd
  • IP 65 gjør det mulig å skylle av prøven i rennende vann
PAL finnes i over 80 versjoner, blant annet for saltinnhold, dekstran, fruktose, glukose, laktose, maltose, honning, soyamelk, sjøvann, saltlake og sitronsyre.
Pal refraktometer finnes i 80 versjoner

Så enkelt er det!


1)
Hell noen dråper av prøven i prismet 2) Trykk på START
3) Måleverdi og temperatur vises i displayet på under 5 sekunder!

Før og etter måling
Nullstill instrumentet med romtemperert vann.   Så enkelt er det å måle BRIX med Pal lommerefraktometer

  

Varianter

Her er et lite utvalg av våre refraktometer - se flere på labolytic.no og spør gjerne Hilde om komplett sortiment og mer informasjon på hilde@labolytic.no

Pal 1

PAL-1 | 0-53% brix

Velegnet for måling av næringsmidler. Resultat på 5 sek.
Bestill, eller les mer her
Pal 2

PAL-2 | 45-93% brix

Velegnet for måling av prøver med høy konsentrasjon. Resultat på 5 sek.
Bestill, eller les mer her
Pal-3

PAL-3 | 0-93% brix

Bredt måleområde og høyere nøyaktighet, velegnet for et vidt spekter av prøver. Resultat på 5 sek.
Bestill, eller les mer her
Pal-α

PAL-α | 0-85% brix

Velegnet for prøvetaking under kokeprosesser. Resultat på 5 sek.
Bestill, eller les mer her
Pal-Salt

PAL-Salt | 0-10% NaCl

Måler saltinnholdet i mat. Lar deg legge inn 2 ulike korrelasjonsfaktorer for å få samme verdier som ved Mohrs titreringsmetode.
Bestill, eller les mer her
Pal 22S honning

PAL-22S | Honning

Måler vanninholdet i Honning enkelt og greit på stedet.
Resultatet har du på 5 sek.
Bestill, eller les mer her
Pal-Hikari Brix i hel frukt

PAL-Hikari | Hel frukt

Mål Brix i hel frukt, uten å kutte eller presse. Bare sett måleren inntil frukten, for å inspisere brixverdien (sukkernivå) i hver enkelt frukt.
Bestill, eller les mer her
Pal-27S soyamelk

PAL-27S | Soyamelk

Enkel måling av soyamelk-konsentrasjon, for å sikre kvaliteten på soyamelkholdige produkter.
Bestill, eller les mer her
 

Dette er bare enn brøkdel av vårt sortiment

Vi har en rekke andre typer refraktometer både for laboratorier og produktkontroll - se mer av vårt utvalg på labolytic.no og spør gjerne Hilde om komplett sortiment og mer informasjon på hilde@labolytic.no
 
Oppdatert