Gå til innholdet

FoodLab-Touch

FoodLab | Rask analyse av mat- og drikkevarer er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

FoodLab | Rask analyse av mat- og drikkevarer

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Raskt, pålitelig og kompakt fotometrisk "alt-i-ett" instrument for enkel kvalitetskontroll av mat- og drikkevarer (melk, egg, tomater, grønnsakspurrer, ost), fett og oljer. Lar deg analysere flere prøver samtidig, oglar deg bestemme et bredt panel av parametere i mange typer mat og drikke med uten å måtte bruke flere analysatorer.

Brukes av næringsmiddelindustrien, så vel som i f.eks. meierier, melkproduserende fabrikker, storfeavl, oljemøller, vingårder, oljeforedlingsanlegg og produsenter av egg og eggeprodukt.

Med FoodLab får du raske og nøyaktige resultater for peroksidverdi (PV), frie fettsyrer (FFA) og p-Anisidinverdi (AV) i olje, smør, melkeprodukter og nøtter og dessuten kan oksidasjons statusen til fett i ferdige produkter testes. Den totale oksidasjons verdien (TOTOX-verdi) kan beregnes fra PV og AV.

  • Enkel å bruke –kan også brukes av personer uten laboratorieerfaring.
  • Kalibrering trengs ikke –instrumentet leveres ferdig kalibrert.
  • Vedlikeholdsfri -LED kilder, ingen bevegelige deler.
  • Ideell på produksjonslinja – kan kjøres av ufaglærte operatører.
  • Enkel –små volum/lav toksisitet på reagenser i ferdigfylte kyvetter.
  • Raske resultater –resultater fås på noen få minutter.
  • Kostnadseffektiv løsning -rask avkastning på investeringen.

Systemet består av:

• instrumet basert på fotometrisk teknologi med termostat og innebygd printer
• kit med reagenser
• pipetter
• illustrerte data sheets

ovoprodotti2

Alle tester er korrelert med referanse metoder. Test metodene krever minimal prøve preparering og små volum anvendes (5-100 µl). De forhåndsprogrammerte testene velges enkelt ut fra instrumentets software.
En multitasking modus muliggjør at flere analyser kan kjøres samtidig. I løpet av en analysesesjon kan en annen analyse startes ved å legge den andre i bakgrunnen. Prøvene kan enkelt navngis for å lage en database med resultater som kan eksporteres i CSV eller XML format via en USB port.

Hvilken FoodLab passer til dine behov?

FoodLab kan brukes med en rekke mat- og drikkevarer, oljer og fett.

Mat
skjermbilde-2019-02-14-14.03.38
Drikke
skjermbilde-2019-02-14-14.03.25
Fett og oljer
skjermbilde-2019-02-14-14.03.12
FoodLab - melk og meieri
FoodLab - eggprodukter
FoodLab - bakevarer
FoodLab - nøtter
FoodLab - tomater
BeerLab - øl og wort
WineLab - vin og must
CiderLab - cider
FoodLab - fiskeolje
FoodLab - stekeolje
OxiTester - olivenolje
FoodLab oljer og fettstoffer
PalmOilTester - palmeolje

Mat

Et komplett lite laboratirie som utfører et bredt spekter av analyser, og kan overvåke alle trinn i næringsmiddelkjeden for både fersk, hermetisert og bearbeidet mat.

Fett og oljer

Ideelt for sanntids kvalitetskontroll når råvarer kjøpes inn og lagres så vel som under produksjonsfasen.
Inkluderer Oxi- og PalmOil-Tester, som kontrollerer oliven- og palmeoljekvalitet, under produksjon og i ferdig produkt.

  • Fritert matproduksjon - raskt og nøyaktig sjekk av kvaliteten på frityrolje
  • Eteriske oljer eller kosmetikk - svært lite utvalg kravet reduserer sløsing med dyre oljer
  • Planteoljer - f.eks mandel, Camelina og soyaolje for kosmetikk, funksjonell mat, ernæring og farmasøytiske produkter
  • Fiske- og algeoljer - for kosttilskudd og annen bruk
  • Vegetabilske oljer og animalsk fett - til bruk i energiproduksjon og biodiesel
  • Raffinert fett - nøyaktig prosesskontroll med spesielle kalibreringskurver for nøyaktig analyse ved svært lave PV- and FFA-verdier

Drikke

Utviklet for kvalitetskontroll av vin, øl og cider. Brukes til "in-situ" analyser, både under vinproduksjon, i bryggeriet og under produksjon av cider.

Spesifikasjon

System Fotometer med temperatur kontrollert ved 37° C
Måling Solide optoelektroniske enheter
Fotometrisk måleområde 366 nm, 420 nm, 446 nm, 545 nm, 505 nm, 604 nm, 630 nm, 700 nm (bølgelengde)
Fotometrisk Modul 8 kanaler med forskjellig bølgelengde, i 4 avlesningsceller
Inkubasjons Modul 37°C termostat med 16 inkubasjonsceller
Tilkobling 2 USB 2.0 for overføring av resultater og oppdatering av konfigurasjon og software. 1 USB type B for teknisk service og PC tilkobling. 1 Ethernet (LAN).
Internt minne 4 GB internt minne for å lagre testresultater.
Database Format CSV og XML fil, kompatibel med alle formater for database  (eks.: XLA, SQL)
Printer Integrert printer med 80 mm vidde
Vekt 2.8 Kg
Dimensjon L 32cm, B 29.5cm, H 13cm
Strømforsyning 24V DC
Miljømessige rammebetingelser Systemet og tilbehør kan brukes i romtemperatur (fra15° C to 35° C) og med en relativ fuktighet på 20% - 90% uten kondens.

Resultater, sammenlignbare med ISO / AOCS-metoden

Kalibreringskurven for analysemetoden er utført med henvisning til referansemetoden AOCS Official Method Ca 5a-40. Videre ble opptaket av frie fettsyrer bestemt ved bruk av FoodLab og titreringsmetoden som ble anvendt av Campden BRI (Campden BRI Metode TES-AC-211): dataene for frie fettsyrer ved bruk av FoodLab® ble funnet å være svært konsistente med god reproduserbarhet over triplicate løp, og korrelasjonen er veldig bra.

free-fatt-acids-method-comparison


Oppdatert