Gå til innholdet

foodlab-olje

Frie fettsyrer i oljer og fett | Testkit til FoodLab er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

Frie fettsyrer i oljer og fett | Testkit til FoodLab

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Analyser frie fettsyrer (FFA) i spiselige oljer og fett på bare 1 minutt, raskt og enkelt - rett fra produksjonlinjen. Til testing av spiselige oljer og fett som olivenolje, nøtterolje, valnøttolje, peanøtolje, solsikkeolje, ricinusolje, palmeolje og andre vegetabilske oljer, smør, margarin, fiskeolje, stekeolje, animalsk fett m.m. med FoodLab. Forenkler og fremskynder AOCS offisiell metode ca 5a- 40 prosedyre med samme nøyaktighet.

Egenskaper

• Rask resultater - på kun 1 minutt
• Enkel metode - engangsbehandlede reagenser for en rask og enkel analyseprosedyre
• Reagenser med lav toksisitet i mikrokvantitet og klare til bruk
• Ingen kalibrering kreves
• Resultatene er sammenlignbare med ISO / AOCS metoden med svært høye korrelasjonskoeffisienter.
• Høy nøyaktighet og følsomhet: Opptil 0,01% avvik i oljesyre kan påvises.
• Test med mikroprøver: egnet til å teste fettstoffer som har en vanskelig utvinningsprosess.

Så enkelt er det:

Metode

Testtype: Sluttpunkt.
Testtid: en test 1 minutt - 80 tester / time.
Mulighet for test økter med flere prøver, opp til maksimalt 16.
Systemet leveres prekalibrerte og klart til bruk.

Testprinsipp

Frie fettsyrer fra prøven, ved pH <7,0, reagerer med en kromogen forbindelse og reduserer fargen. Fargeminskning, lest ved 630 nm, er proporsjonal med syrekonsentrasjonen av prøven, uttrykt som% av oljesyre.

Syreinnholdet i spiselige fettstoffer er gitt ved mengden av fettsyrer som stammer fra triglyseridets hydrolytiske raritet. Da denne endringen skjer i uegnede forhold for bearbeiding og konservering av fett, representerer surhet en grunnleggende indikator for produktets ekthet. Testen er spesielt viktig under raffinering av oljer og fett, for vurdering av behandlingssyklusen og for definisjon av produktkategorier.

Reagenser - Testkit

Leveres i foliepakker med 10 rør. Til 10 analyser.
Leveres også i eske med 100 tester (10 poser a 10 rør)
Holdbarhet på 12 måneder fra produksjonsdato.

Kit for olje/ fettanalyse

Varenr. 12717: 10 tester
Varenr. 12575: 100 tester

For prøver med høy surhet, som krever fortynning, må du bruke et eget Kit:
Varenr. ... : 100 tester.

Kit for olivenolje
Send oss en henvendelse på info@labolytic.no

Prøvehåndtering

Olje, som den er (ekstrahert av tørre frukter, frø, nøtter, etc.).
Fast fett: smeltet ved hjelp av bain-marie-metoden før testen startes (animalsk fett, palmeolje, etc.).
Ekstraherbart fett: Trekk ut fettdelen etter instruksjonene i testmetoden (smør, krem, margarin, halvfabrikata, etc.).

Utviklet for bruk med FoodLab olje (+ OxiTester/ PalmOilTester)
- instrumenetene måler følgende parametre:

FoodLab | Animalske og vegetabilske fettstoffer og oljer
OxiTester | Olivenolje
PalmOilTester | Palmeolje
FFA (syreverdi)
Peroksid (PV)
p-anisidin (AnV)
Såper
Jodverdi i palmeolje (IV)
Polyfenoler i olivenolje
Oksidativ stabilitetsindeks (OSI) i olivenolje
FFA (syreverdi)
Peroksid (PV)
polyfenoler
Oksidativ stabilitetsindeks (OSI)
K270
FFA (syreverdi)
Peroksid (PV)
p-anisidin (AnV)
Jodverdier (IV)
DOBI
β karoten

Resultater, sammenlignbare med ISO / AOCS-metoden

Kalibreringskurven for analysemetoden er utført med henvisning til referansemetoden AOCS Official Method Ca 5a-40. Videre ble opptaket av frie fettsyrer bestemt ved bruk av FoodLab og titreringsmetoden som ble anvendt av Campden BRI (Campden BRI Metode TES-AC-211): dataene for frie fettsyrer ved bruk av FoodLab® ble funnet å være svært konsistente med god reproduserbarhet over triplicate løp, og korrelasjonen er veldig bra.

free-fatt-acids-method-comparison

Oppdatert