Pålitelig og kompakt "alt-i-ett" instrument for enkel kvalitetskontroll av mat-, oljer og drikkevarer (melk, egg, tomater, grønnsakspurrer, ost, fett, olivenoljer, fiskeolje m.m.).
Du kan fastsette et bredt panel av analyseparametere i mange typer mat og drikke med uten å måtte bruke flere analysatorer. Du kan også analysere flere prøver samtidig,
Brukes til kvalitetskontroll i næringsmiddelproduksjon, så vel som i f.eks. meierier, oljepresser og oljeforedlingsanlegg, produksjon av egg og eggeprodukt samt bryggerier, vin- og ciderprodusenter.
Med FoodLab får du raske og nøyaktige resultater for peroksidverdi (PV), frie fettsyrer (FFA) og p-Anisidinverdi (AV) i olje, smør, melkeprodukter og nøtter og dessuten kan oksidasjons statusen til fett i ferdige produkter testes. Den totale oksidasjons verdien (TOTOX-verdi) kan beregnes fra PV og AV.
- Enkel å bruke –kan også brukes av personer uten laboratorieerfaring.
- Kalibrering trengs ikke –instrumentet leveres ferdig kalibrert.
- Vedlikeholdsfri -LED kilder, ingen bevegelige deler.
- Ideell på produksjonslinja – kan kjøres av ufaglærte operatører.
- Enkel –små volum/lav toksisitet på reagenser i ferdigfylte kyvetter.
- Raske resultater –resultater fås på noen få minutter.
- Kostnadseffektiv løsning -rask avkastning på investeringen.
|
Systemet består av:
• instrumet basert på fotometrisk teknologi med termostat og innebygd printer
• kit med reagenser
• pipetter
• illustrerte data sheets
Alle tester er korrelert med referanse metoder. Test metodene krever minimal prøve preparering og små volum anvendes (5-100 µl).
De forhåndsprogrammerte testene velges enkelt ut fra instrumentets software.
En multitasking modus muliggjør at flere analyser kan kjøres samtidig.
I løpet av en analysesesjon kan en annen analyse startes ved å legge den andre i bakgrunnen. Prøvene kan enkelt navngis for å lage en database med resultater som kan eksporteres i CSV eller XML format via en USB port.
Hvilken FoodLab passer til dine behov?
FoodLab kan brukes med en rekke mat- og drikkevarer, oljer og fett.
Mat
|
Drikke
|
Fett og oljer
|
FoodLab - melk og meieri
FoodLab - eggprodukter
FoodLab - bakevarer
FoodLab - nøtter
FoodLab - tomater
FoodLab - grønnsakpure
|
BeerLab - øl og wort
WineLab - vin og must
CiderLab - cider
KombuchaLab - Kombucha |
FoodLab - fiskeolje
FoodLab - stekeolje
OxiTester - olivenolje
FoodLab olje og fettstoff
PalmOilTester - palmeolje
|
Mat
Et komplett lite laboratirie som utfører et bredt spekter av analyser, og kan overvåke alle trinn i næringsmiddelkjeden for både fersk, hermetisert og bearbeidet mat.
Fett og oljer
Ideelt for sanntids kvalitetskontroll når råvarer kjøpes inn og lagres så vel som under produksjonsfasen.
Inkluderer Oxi- og PalmOil-Tester, som kontrollerer oliven- og palmeoljekvalitet, under produksjon og i ferdig produkt.
- Fritert matproduksjon - raskt og nøyaktig sjekk av kvaliteten på frityrolje
- Eteriske oljer eller kosmetikk - svært lite utvalg kravet reduserer sløsing med dyre oljer
- Planteoljer - f.eks mandel, Camelina og soyaolje for kosmetikk, funksjonell mat, ernæring og farmasøytiske produkter
- Fiske- og algeoljer - for kosttilskudd og annen bruk
- Vegetabilske oljer og animalsk fett - til bruk i energiproduksjon og biodiesel
- Raffinert fett - nøyaktig prosesskontroll med spesielle kalibreringskurver for nøyaktig analyse ved svært lave PV- and FFA-verdier
Drikke
Utviklet for kvalitetskontroll av øl, kombucha, cider og vin. Brukes til "in-situ" analyser, både under vinproduksjon, i bryggeriet og under produksjon av cider.
Spesifikasjon
|
System
|
Fotometer med temperatur kontrollert ved 37° C
|
Måling
|
Solide optoelektroniske enheter
|
Fotometrisk måleområde
|
366 nm, 420 nm, 446 nm, 545 nm, 505 nm, 604 nm, 630 nm, 700 nm (bølgelengde)
|
Fotometrisk Modul
|
8 kanaler med forskjellig bølgelengde, i 4 avlesningsceller
|
Inkubasjons Modul
|
37°C termostat med 16 inkubasjonsceller
|
Tilkobling
|
2 USB 2.0 for overføring av resultater og oppdatering av konfigurasjon og software. 1 USB type B for teknisk service og PC tilkobling. 1 Ethernet (LAN).
|
Internt minne
|
4 GB internt minne for å lagre testresultater.
|
Database Format
|
CSV og XML fil, kompatibel med alle formater for database (eks.: XLA, SQL)
|
Printer
|
Integrert printer med 80 mm vidde
|
Vekt
|
2.8 Kg
|
Dimensjon
|
L 32cm, B 29.5cm, H 13cm
|
Strømforsyning
|
24V DC
|
Miljømessige rammebetingelser
|
Systemet og tilbehør kan brukes i romtemperatur (fra15° C to 35° C) og med en relativ fuktighet på 20% - 90% uten kondens.
|
|
|
Resultater, sammenlignbare med ISO / AOCS-metoden
Kalibreringskurven for analysemetoden er utført med henvisning til referansemetoden AOCS Official Method Ca 5a-40. Videre ble opptaket av frie fettsyrer bestemt ved bruk av FoodLab og titreringsmetoden som ble anvendt av Campden BRI (Campden BRI Metode TES-AC-211): dataene for frie fettsyrer ved bruk av FoodLab® ble funnet å være svært konsistente med god reproduserbarhet over triplicate løp, og korrelasjonen er veldig bra.