Gå til innholdet
instrumenter

Instrumenter

winelaben
cdr-foodlab-junior-web-trasp
kombuchalab
kombuchalab-jr

FoodLab | Rask analyse av mat-, oljer og drikke er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

FoodLab | Rask analyse av mat-, oljer og drikke

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Pålitelig og kompakt "alt-i-ett" instrument for enkel kvalitetskontroll av mat-, oljer og drikkevarer (melk, egg, tomater, sauser, grønnsakspureer, ost, meieriprodukter, snacks, potetgull og nøtter, fett, olivenoljer, fiskeolje, øl, kombucha, vin og cider m.m.). FoodLab lar deg analysere flere prøver samtidig og kan analysere et bredt spekter av parametere i mange typer mat og drikke med et enkelt instrument. Instrumentet skreddersys dine analysebehov.

Brukes til kvalitetskontroll i produksjon av mat og drikke, f.eks. melk og meieriprodukter, snacks og nøtter, bakeri produkter, grønnsakspuree, sauser og tomater, egg og eggeprodukt samt kombouca, øl bryggerier, vin- og ciderprodusenter, fiskeolje, stekeolje, oljepresser og oljeforedlingsanlegg m.m.
Med FoodLab får du raske og nøyaktige resultater for peroksidverdi (PV), frie fettsyrer (FFA) og p-Anisidinverdi (AV) i olje, smør, melkeprodukter og nøtter og dessuten kan oksidasjons statusen til fett i ferdige produkter testes. Den totale oksidasjons verdien (TOTOX-verdi) kan beregnes fra PV og AV.
I tillegg er intrumentet supert til kvalitetskontroll av ferdige produkter som stekt potetgull, pelletsnacks, tortillachips, snacksnøtter m.m.

  • Enkel å bruke –kan også brukes av personer uten laboratorieerfaring.
  • Kalibrering trengs ikke –instrumentet leveres ferdig kalibrert.
  • Vedlikeholdsfri -LED kilder, ingen bevegelige deler.
  • Ideell på produksjonslinja – kan kjøres av ufaglærte operatører.
  • Enkel –små volum/lav toksisitet på reagenser i ferdigfylte kyvetter.
  • Raske resultater –resultater fås på noen få minutter.
  • Kostnadseffektiv løsning -rask avkastning på investeringen.

Systemet består av:

• instrumet basert på fotometrisk teknologi med termostat og innebygd printer
• kit med reagenser
• pipetter
• illustrerte data sheets

ovoprodotti2
 
Alle tester er korrelert med referanse metoder. Test metodene krever minimal prøve preparering og små volum anvendes (5-100 µl). De forhåndsprogrammerte testene velges enkelt ut fra instrumentets software.
En multitasking modus muliggjør at flere analyser kan kjøres samtidig. I løpet av en analysesesjon kan en annen analyse startes ved å legge den andre i bakgrunnen. Prøvene kan enkelt navngis for å lage en database med resultater som kan eksporteres i CSV eller XML format via en USB port.
 

Hvilken FoodLab passer til dine behov?

FoodLab kan brukes med en rekke mat- og drikkevarer, oljer og fett.
 
Mat
skjermbilde-2019-02-14-14.03.38
Drikke
skjermbilde-2019-02-14-14.03.25
Fett og oljer
skjermbilde-2019-02-14-14.03.12
FoodLab - melk & meieri
FoodLab - eggprodukter
FoodLab - bakevarer
FoodLab - nøtter
FoodLab - snacks & potetgull
FoodLab - tomater
FoodLab - grønnsakpure
BeerLab - øl og wort
WineLab - vin og must
CiderLab - cider
KombuchaLab - Kombucha
FoodLab - fiskeolje
FoodLab - stekeolje
OxiTester - olivenolje
FoodLab olje & fettstoff
PalmOilTester - palmeolje

Mat

Et komplett lite laboratorie som utfører et bredt spekter av analyser, og kan overvåke alle trinn i næringsmiddelkjeden for både fersk, hermetisert og bearbeidet mat.

Fett og oljer

Ideelt for sanntids kvalitetskontroll når råvarer kjøpes inn og lagres så vel som under produksjonsfasen.
Inkluderer Oxi- og PalmOil-Tester, som kontrollerer oliven- og palmeoljekvalitet, under produksjon og i ferdig produkt.

  • Fritert matproduksjon - raskt og nøyaktig sjekk av kvaliteten på frityrolje
  • Eteriske oljer eller kosmetikk - svært lite utvalg kravet reduserer sløsing med dyre oljer
  • Planteoljer - f.eks mandel, Camelina og soyaolje for kosmetikk, funksjonell mat, ernæring og farmasøytiske produkter
  • Fiske- og algeoljer - for kosttilskudd og annen bruk
  • Vegetabilske oljer og animalsk fett - til bruk i energiproduksjon og biodiesel
  • Raffinert fett - nøyaktig prosesskontroll med spesielle kalibreringskurver for nøyaktig analyse ved svært lave PV- and FFA-verdier

Drikke

Utviklet for kvalitetskontroll av øl, kombucha, cider og vin. Brukes til "in-situ" analyser, både under vinproduksjon, i bryggeriet og under produksjon av cider.
 

Spesifikasjon

System Fotometer med temperatur kontrollert ved 37° C
Måling Solide optoelektroniske enheter
Fotometrisk måleområde 366 nm, 420 nm, 446 nm, 545 nm, 505 nm, 604 nm, 630 nm, 700 nm (bølgelengde)
Fotometrisk Modul 8 kanaler med forskjellig bølgelengde, i 4 avlesningsceller
Inkubasjons Modul 37°C termostat med 16 inkubasjonsceller
Tilkobling 2 USB 2.0 for overføring av resultater og oppdatering av konfigurasjon og software. 1 USB type B for teknisk service og PC tilkobling. 1 Ethernet (LAN).
Internt minne 4 GB internt minne for å lagre testresultater.
Database Format CSV og XML fil, kompatibel med alle formater for database  (eks.: XLA, SQL)
Printer Integrert printer med 80 mm vidde
Vekt 2.8 Kg
Dimensjon L 32cm, B 29.5cm, H 13cm
Strømforsyning 24V DC
Miljømessige rammebetingelser Systemet og tilbehør kan brukes i romtemperatur (fra15° C to 35° C) og med en relativ fuktighet på 20% - 90% uten kondens.

Resultater, sammenlignbare med ISO / AOCS-metoden

Kalibreringskurven for analysemetoden er utført med henvisning til referansemetoden AOCS Official Method Ca 5a-40. Videre ble opptaket av frie fettsyrer bestemt ved bruk av FoodLab og titreringsmetoden som ble anvendt av Campden BRI (Campden BRI Metode TES-AC-211): dataene for frie fettsyrer ved bruk av FoodLab® ble funnet å være svært konsistente med god reproduserbarhet over triplicate løp, og korrelasjonen er veldig bra.
 
free-fatt-acids-method-comparison


Oppdatert