Gå til innholdet

Pal-Hikari | Brix i hel frukt, grønnsaker og bær

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Mål sukkerinnholdet i hver enkelt frukt på 5 sekunder! Bare sett måleren inntil frukten og mål. Du trenger ikke å kutte opp eller presse ut en prøve. Supert til kontroll av modning og optimalisere innhøsting eller utsendelser og rullering på fruktlager og i butikker. Tilgjengelig for en rekke frukt, bær og grønnssaker, bl.a. Eple, Jordbær, Tomat, CherryTomat, Blåbær, Druer, Melon, Mandarin m.m.

Med denne praktisk bærbare IR måleren måler du raskt og enkelt sukkernivå (brix) i frukt, bær og grønnsaker ved lysbestråling, helt uten å skade den.

Brukervennlig og miljøvennlig

Test modenhet og sukkerinnhold på stedet - i gartneriet, i åkeren eller på fruktlageret. Unngå kutting, klemming og filtrering av juice prøver fra frukt, bær og grønnsaker. Rengjøring av sensoren er heller ikke nødvendig. Du får økt effektivitet uten å kaste bort kostbar frukt.

Rimelig

Mens de fleste andre ikke-destruktive brixmålere benytter infrarødt absorpsjonsspektrum som gjør dem store og dyre. Består PAL-Hikari av 20 lysdioder, med 6 egendefinerte bølgelengder, plassert i en sirkel for å nøyaktig detektere sukker.

Enkel å bruke

Bare plasser sensoren mot frukten/ bæret/ grønnsaken og mål. Knappen er plassert på siden, slik at du kan måle frukt mens den fortsatt henger på trær. En pute på måleseksjonen gir fin passform til selv uregelmessig formet frukt.

Tilgjengelige varianter:

• Eple
• Melon
• Vannmelon
• Jordbær
• Tomat og Cherrytomat
• Blåbær
• Kiwi
• Mandarin
• Fersken
• Mango
• Kirsebær
• Sviske
• Mais
• Modenhet - Multifrukt
  //eple, plomme, løk, tomat, fersken, gul kiwi, Muscat drue, Delaware drue,mandarin, persimon pære, lime

Hikari målerene kan også leveres i "Kombo-pakker" med et egnet Brix/syre refraktometer - eller Brix refraktometer

Spesifikasjoner

Refraktometeret er tilgjengelig  frukt, bær og grønnssaker, bl.a. Eple, Jordbær, Tomat, CherryTomat, Blåbær, Druer m.m. Nedenfor presenterer vi de mest populære variantene i Norge.

JORDBÆR Pal-Hikari 4
Måleområde
Brix 4 til 21%
Måletid 3 sekund
Nøyaktighet ±1.5%
*Jordbærvarianter og målemiljø kan påvirke nøyaktigheten
Temperatur kompensasjon 5 til 30.0℃
*akklimatiser jordbær til omgivelsestemperatur
Strøm 2 x AAA batterier
Beskyttelsesklasse IP64 Støvtett og beskyttet mot vannsprut
Dimensjoner &vekt 61mm×64mm×115mm, 153g (kun måler)


EPLE  Pal-Hikari 5
Måleområde Brix 10.0 - 18.0% Oppløsning Brix 0.1%
Meålenøyaktighet Brix ±1%
*Eplevarianter og måleomgivelser kan påvirke nøyaktigheten
Måletemp. 5 - 35°C
* akklimatiser eplet til omgivelsestemperatur
Temp.komp. 5 til 35°C Repeterbarhet ±0.5%
Strøm 2 × AAA batterier
Måletid 3 sekund Dimensjoner 61 × 44 × 115mm, 120g (Kun måler)
Tilvalg • Reserveputer
* Kalibreringssertifikat: NIST-traceable certificate.
Beskyttelsesst. IP64 Støvtett og beskyttet mot vannsprut

TOMAT Pal-Hikari 53
Måleområde
Brix 2.0 til 11.0%
Måletid 3 sekund
Oppløsning
0.1%
Repeterbarhet
±1%
Nøyaktighet ±1.5%
*Tomatvarianter og målemiljø kan påvirke nøyaktigheten
Temperatur kompensasjon 15.0 til 35.0℃
*akklimatiser tomater til omgivelsestemperatur
Strøm 2 x AAA batterier
Beskyttelsesklasse IP64 Støvtett og beskyttet mot vannsprut
Dimensjoner &vekt 61mm×44mm×115mm, 153g (kun måler)

CHERRYTOMAT Pal-Hikari 3 MINi 
Måleområde
Brix 3.0 til 15.0%
Måletid 3 sekund
Oppløsning
0.1%
Repeterbarhet
±1%
Nøyaktighet ±1.5%
*Tomatvarianter og målemiljø kan påvirke nøyaktigheten
Temperatur kompensasjon 3.0 til 15.0%
*akklimatiser tomater til omgivelsestemperatur
Strøm 2 x AAA batterier
Beskyttelsesklasse IP64 Støvtett og beskyttet mot vannsprut
Dimensjoner &vekt 61mm×64mm×115mm, 153g (kun måler)

BLÅBÆR Pal-Hikari 7
Måleområde
Brix 8.0 til 20.0%
Oppløsning
Brix 0.1%
Temperatur ±0.1℃
Repeterbarhet
±1%
Måletid 3 sekund
Nøyaktighet ±2,0 % (Garantert nøyaktighetsområde: 10,0 til 35,0 ℃)
*Nøyaktigheten kan påvirkes av produktstørrelse og målemiljø
Temperatur kompensasjon 5 to 30.0℃
*akklimatiser blåbær til omgivelsestemperatur
Strøm 2 x AAA batterier
Beskyttelsesklasse IP64 Støvtett og beskyttet mot vannsprut
Dimensjoner &vekt 61mm×64mm×115mm, 153g (kun måler)

DRUE Pal-Hikari 2
Måleområde
Brix 10.0 til 25.0%
Måletid 3 sekund
Oppløsning
0.1%
Repeterbarhet
±1%
Nøyaktighet ±1.5% (Garantert nøyaktighetsområde: 15,0 til 30,0 ℃)
*Druevarianter og målemiljø kan påvirke nøyaktigheten
Temperatur kompensasjon 15.0 to 35.0℃
*akklimatiser druer til omgivelsestemperatur
Strøm 2 x AAA batterier
Beskyttelsesklasse IP64 Støvtett og beskyttet mot vannsprut
Dimensjoner &vekt 61mm×64mm×115mm, 153g (kun måler)

MELON Pal-Hikari 30
Måleområde
10-20 mm fra overflaten Brix %:7.0~16.0%
CoreBrix %:7.0~21.0%
Måletid 3 sekund
Oppløsning
0.1%
Repeterbarhet
±1%
Nøyaktighet 10-20 mm fra overflaten Brix %:±2.0%
*Melonvarianter og målemiljø kan påvirke nøyaktigheten
Temperatur kompensasjon 10.0 to 40.0℃
*akklimatiser melon til omgivelsestemperatur
Strøm 2 x AAA batterier
Beskyttelsesklasse IP64 Støvtett og beskyttet mot vannsprut
Dimensjoner &vekt 61mm×64mm×115mm, 153g (kun måler)

MUKTIFRUKT Pal-Hikari - Multífruit
Måleområde
Modenhet: 0–100%
Målefrukt
Eple, plomme, løk, tomat, fersken, gul kiwi, Muscat drue, Delaware drue,mandarin, persimon pære, lime
Måletid 3 sekund
Oppløsning
Modenhet: 1%
temperatur: 0,1 ℃
Repeterbarhet
±2%
Nøyaktighet ±5%
*produkttype og målemiljø kan påvirke nøyaktigheten
Temperatur kompensasjon 5,0–35,0 ℃
*akklimatiser frukten til omgivelsestemperatur
Strøm 2 x AAA batterier
Beskyttelsesklasse IP64 Støvtett og beskyttet mot vannsprut
Dimensjoner &vekt 61mm×64mm×115mm, 153g (kun måler)

Full kontroll på kvaliteten av frukt og grønt

Med god kontroll på modenhet og kvalitet kan du effektivisere både innhøsting og omløpstid på lageret betraktelig. Brix testing er en super metode for å måle kvaliteten på frukt og grønnsaker, inkludert innholdet av sukker, mineraler og spormineraler. Høy brix betyr at sukker- og mineralinnholdet i en frukt eller grønnsak er høyt, et tegn på god smak og kvalitet. Men selvfølgelig går det en grense, etter hvert som frukten blir overmoden, blir den enda søtere, noe som medfører at brixverdien øker ytterligere. Vi har også gode verkytøy for kontroll av f.eks. fasthet.
Oppdatert