Gå til innholdet
kjemiske_tester

Kjemiske analyser

lateralflow-hook-line-melk-kasein

Lateral flow teststrips | Melkearter er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

Lateral flow teststrips | Melkearter

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Kvalitativ deteksjon av melkearter (Kumelk, bøffelmelk, geitmelk, sauemelk). Lateral Flow teststrips for direktekontroll av overflater, eller for analyse av råvarer eller matprøver. Resultat på 5 minutter.

Immunokromatografisk test for sensitiv og kvalitativ påvisning av melkerester i matprøver, på overflater (f.eks. svabertest fra hygienekontroll i produksjonen) eller i rense- og prosessvann (CIP-vann).

Pakninger:

• 15 test strips (15 analyser)
• Inkluderer det du trenger for svaberprøver

Deteksjonsgrense:
• Ku-, bøffel-, geit-, sauemelk (i vann): 0,1 ppm
• Spidsede nullmatriser: > 10 ppm
• Overflater (svaberprøver): 3 µg kumelk / cm2
• CIP-vann: 0,1 ppm kumelk

Inkubasjon: 5 min, ved romtemperatur.

Fordeler:

• Resultater på 5 min
• Oppdag rester av ulike melke-arter i matprøver, på overflater (f.eks. svabertest fra hygienekontroll i produksjonslinjer) eller i rense- og prosessvann (CIP-vann).

Generell informasjon

Kumelk-allergi er den vanligste matallergien hos spedbarn og små barn. Selv om de fleste barn etter hvert vokser av seg melkeallergien, er melkeallergi blant de vanligste matallergiene også hos voksne.

Vi får i oss melk både direkte som drikke, som et bearbeidet produkt som fløte, smør, yoghurt eller ost og som tilsetning i ulike matvarer. Kumelkpulver er mye brukt i bl.a. bakevarer, sauser og desserter. Skummetmelkpulver eller kasein/ kaseinater tilsettes også ofte matvarer (f.eks. i pølser) for å øke proteininnholdet eller som fortykningsmiddel. Kasein kan derfor være tilstede som en ingrediens eller som en forurensning i både rå og bearbeidede matvarer.

Kumelk inneholder flere proteiner med allergipotensiale. De viktigste er kasein og ß-laktoglobulin. Kasein er varmestabilt, mens ß-laktoglobulin er varmefølsomt. De fleste melkeallergikere er allergiske mot begge proteinfraksjonene i melk. Det viktigste allergenet for barn er β-laktoglobulin, mens kaseinene blir dominerende senere hos voksne.
Kumelk inneholder 3,2 % proteiner, som består av ca. 10 % ß-laktoglobulin (ledende protein av myse), ca. 80 % kasein og ca. 10 % andre proteiner. En prøve med 1 mg/kg melkeprotein tilsvarer altså et melkeinnhold på ca. 31 mg / kg melk.

Laktoseintoleranse er ikke det samme som melkeallergi. Laktoseintoleranse skyldes mangel på et enzym som bryter ned laktose (melkesukker). Melkeallergi, derimot, er en ekte matallergi, som er forårsaket av allergifremkallende bestanddeler av melkeproteiner.

For å forhindre allergiske reaksjoner må både produksjonslinjer og selve maten må være fri for rester av melk.
Effektiviteten av rengjøringen kan verifiseres ved å bruke en lateral flow metode for melkedeteksjon.

I henhold til EU forordning 1169/2011 skal melk og produkter derav deklareres på matvareetiketter. Lignende forskrifter finnes f.eks. i USA, Canada, Australia og New Zealand.

Oppdatert