Gå til innholdet
kjemiske_tester

Kjemiske analyser

fisk-fettmaler-992-fett-og-ferskhet
kjott-fettmalere
fisk-fettmalere
fisk-fettmaler-692-fett-og-ferskhet
kjott-fettmaler-992-fett-og-ferskhet
kjott-fettmaler-1092-fett-og-ferskhet
fettmaler-front
fettmaler-stor
fettmaler-stor-koffert
fettmaler-koffert

Fettmåler (ikke-destruktiv) | Fisk og kjøtt er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

Fettmåler (ikke-destruktiv) | Fisk og kjøtt

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Liten nøyaktig fettmålere for enkel og ikke-destruktiv fettmåling i levende fisk, hel fisk og fersk fiskefilet (ikke frossen), samt kjøtt. Måleområde 1–80%. Bare sett måleren inntil fisken/ kjøttstykket, trykk start, og avles fett/ oljeinnholdet på skjermen. Brukes bl.a. ved kontroll av levende fisk i oppdrettsanlegg, i slakterier og ved fiskeforedling og kjøttproduksjon både i Norge og i resten av verden.

Med raske målinger av fettinnhold kan du ta raske beslutninger om f.eks. kvalitet og videreforedling av fiks og kjøtt - eller fôring og videre behandling levende fisk i oppdrettsanlegg. Målingene kan sendes i sanntid til en database, for rapportering og dokumentasjon.
Med denne brukervennlige og kjappe fettmåleren måler du i levende fisk, uten å skade den - eller hele fine fileter og kjøttstykker, uten behov for å kutte, kverne eller mose, blande med kjemikalier eller varmebehandle prøven.

Målerne er bærbare og er trygge for bruk på mat. De er batteridrevne, med IP65 klassifisering, og leverer minst en hel dags drift på en enkelt lading. Meget enkle å bruke, med kun to knapper og et robuste kabinett sikrer at de tåler de tøffe miljø og kontinuerlig bruk.

Fordeler:

• Mål fett i levende fisk (ute i oppdrettsanlegget)
• Enkel å bruke
• IP65 Vanntett
• Nøyaktige, hurtige avlesninger
• Ingen prøveforberedelse
• Ingen kverning, kutting eller mosing av prooduktprøver
• Ikke-destruktiv måling (gir ikke noe avfall)
• 60+ standard ferdigprogrammerte målekalibreringer på standardmodell
  (30+ på liten)
• Rapporteringsfunksjoner
  > Grupper-, analyser-, eksporter data

Nøyaktighet:

Nøyaktigheten til fettmåleren avhenger av fett/ olje konsentrasjonen i prøven.
• Ved lave nivåer:  +/-1% (95% konfidensintervall)
• Ved meget høye nivåer (større enn 45 %): +/- 4 %

Derfor er det tilrådelig at operatøren følger målemetodikken nøye, og alltid tar avlesninger som beskrevet i bruksanvisningen som leveres med instrumentet.

Varianter/ modeller:

FISK
• Fettmåler 692 (stor sensor) bedre representativ nøyaktighet
• Fettmåler 992 (liten sensor) egnet for fasre og mindre fiskearter

KJØTT
• Fettmåler 1092 (stor sensor) bedre representativ nøyaktighet
• Fettmåler 992 (liten sensor) egnet for kjøttdeigsprøver

Video -
Fettmåler for fisk Standard - stor sensor



Fettmåler for fisk - liten sensor

Fettmåler for kjøtt Standard - stor sensor

 

Fettmåler for kjøtt - liten sensor


 

Spesifikasjoner

Fisk - standard
Fisk - liten sensor (farse og små fiskeprøver)
Nøyaktighet
2-15% Fra ±0,5%, til ±1,0%
16-30% Fra ± 1,0%, til ±2,0%
31% og over Fra ±2,0%, til ±4,0%
Nøyaktighet
2-15% Fra ±1,0%, til ±1,5%
16-30% Fra ±1,5%, til ±2,5%
31% og over Fra ±2,5 %, til ±4,0%
Kjøtt- standard
Kjøtt- liten sensor (egnet til kjøttdeigsprøver)
Nøyaktighet
2-15% Fra ±0,5%, til ±1,0%
16-30% Fra ± 1,0%, til ±2,0%
31% og over Fra ±2,0%, til ±4,0%
Nøyaktighet
2-15% Fra ±1,0%, til ±1,5%
16-30% Fra ±1,5%, til ±2,5%
31% og over Fra ±2,5 %, til ±4,0%


Prinsipp for fettmåling:

Fett/olje-innholdet i fisk og kjøtt er relatert til vanninnholdet. Fettmåleren benytter en micro-strip sensor, som er sensitiv til vanninnholdet i fisken eller produktet. Informasjonen som detekteres benyttes til å gi en kalibrert avlesning av fettinnholdet.

Analysemetoder for fettinnhold varierer prøvetaking- og analysemetodene fra land til land og også fra laboratorium til laboratorium. Selv i tilfeller hvor samme laboratorieutstyr blir benyttet, finnes det forskjellige prøvetakingsteknikker som gir varierende resultater.
Oppdatert