Gå til innholdet
kjemiske_tester

Kjemiske analyser

PAl Coffe refraktometer for Barrista
PAl Coffe analyse
PAl Coffe resultat

PAL-Coffee | refraktometer er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

PAL-Coffee | refraktometer

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Nå er det lett å være kaffenerd! Gå vitenskapelig til verks for å finne- og dokumentere den perfekte kaffeoppskriften til morgenkaffen eller kaffemenyen. Med refraktometeret Pal Coffee, måler du enkelt BRIX og kaffekonsentrasjon (total dissolved solids, TDS) enten du er hobbyentusiast eller profesjonell barista.

Praktisk lommerefraktometer for kvalitetskontroll av kaffe. Mål BRIX, TDS eller begge deler. Stabile avlesninger er mulig selv med høy temperatur og ferskt brygg grunnet kontinuerlig målefunksjon.
Vi anbefaler at du gjør 3 påfølgende målinger for å sikre nøyaktigheten i din kaffeanalyse.

PAL-Coffee meget vanntett og kan rengjøres under rennende vann.
Enheten overholder IP65-retningslinjene, for enkelt og grundig hygienisk vedlikehold.
 

Enkel - og rask å bruke

1) Lag 2-3 kopper kaffe for å få en representativ prøvemengde
2) La kaffen stå i koppen i 3-4 minutter slik at de fleste store kaffepartiklene dekanteres på bunnen av koppen og temperaturen når et akseptabelt nivå
3) Ta en kaffeprøve fra midten av koppen
4) Hell prøven i prismet i måleren, klikk start - resultatet har du på 5 sek.

Før og etter måling
Nullstill apparatet med romtemperert vann.
Pass på at både måleren og vannet for nullinnstilling holder romtemperatur.

Hold prismet rent
Rester som er igjen, kan forårsake feilaktige avlesninger.
Rengjør prismet grundig etter hver måling. Bomullspinner fungerer godt til å rengjøre kantene.

Tips for måling av ulike typer kaffe

Felles for alle typer
Konsentrasjonen av kaffe endres i løpet av ekstraksjonsprosessen.
Forsiktig omrøring av kaffen vil utjevne konsistensen og gi bedre målestabilitet.

Fransk pressekaffe
Hell kaffen i en kopp og la den stå uforstyrret en stund for å la partikler synke til bunnen.
Unngå prøvetaking fra den oljeaktige overflaten.

Espresso
Espresso inneholder vanligvis flere partikler.
Målefluktuasjon på 0,5% er derfor vanlig.

Ved "cupping"/ smaking
Fjern eventuell flytende kaffegrut og olje grundig, da de kan forårsake ustabile målinger.

Ta målingene et skritt videre med "My Coffee Recepie"

Appen som administrerer dine kaffeblandingsoppskrifter og registrerer daglige data. Du kan også legge inn detaljert info. om f.eks. kaffebønner, blandingsverktøy, kverning og brenning. På den måten blir det lett å reprodusere den "perfekte" koppen med kaffe, gang på gang. Tilgjengelig for nedlasting i AppStore.

 

 

Spesifikasjoner

Mens testing av varm kaffe på andre refraktometre krever at man venter en stund for å få stabile måleresultater, oppdager PAL-Coffee automatisk temperaturstabilitet og viser stabile, pålitelige måleresultater.

Målefluktuasjonen er mindre enn 0,1%.
Denne høye repeterbarheten gjør det mulig for selv uerfarne brukere å oppnå nøyaktige resultater.

Med den høye oppløsningen på 0,01% kan den subtile forskjellen i konsentrasjonen av kaffe og espresso måles.
En høy måleoppløsning (2. desimaler - 0.01%) gjør det mulig å kontrollere selv de minste forskjellene i konsentrasjonen av kaffe.

PAL-Coffe med BRIX-skala.

Velg PAL-Coffe (BRIX) for å måle konsentrasjoner i BRIX.

 

Modell PAL-COFFEE
Skala Brix
Temperatur
Måleområde Brix: 0.00 - 25.00%
Temperatur: 10.0 - 100゚C
Oppløsning Brix: 0.01%
Temperatur: 0.1゚C
Målenøyaktighet Brix: ±0.10%
Temperatur: ±1゚C
Temperatur-kompensasjonsområde 10 - 100゚C
(Automatisk Temperaturkompensasjon)
 Omgivelsestemperatur 10 - 40゚C
Prøvevolum Minst 0.3mL
 Målingstid Ca. 5 sekunder
120 sekunder med kontinuerlige målinger
Strøm To (2) AAA batteri
Batterilevetid ca. 11,000 målinger
Internationale std. IP65 Dust-tight and Protected against water jets
Dimensjon & vekt

 

PAL-Coffe er også tilgjengelig med en TDS-skala.

Velg PAL-Coffe (TDS) for å måle konsentrasjoner i TDS.

Modell PAL-COFFEE(TDS)
Skala TDS
Temperatur
Måleområde TDS: 0.00 - 22.00%
Temperatur: 10.0 - 100゚C
Oppløsning TDS: 0.01%
Temperatur: 0.1゚C
Målenøyaktighet TDS: ±0.15%
Temperature: ±1゚C
 Temperatur-kompensasjonsområde 10 - 100゚C
 Omgivelsestemperatur 10 - 40゚C
Prøvevolum Minst  0.3mL
Målingstid Ca. 5 sekund
120 sekund kontinuerelig måling
Strøm To AAA batterier
Batterilevetid Ca. 11,000 målinger
Internationale std.
IP65 Dust-tight and Protected against water jets
Dimensjon & vekt 55 (B) x 31 (D) x 109 (H)mm,100g (hovedenhet)

 

Dobbelskala versjonen av PAL-Coffee måler både Brix og TDS.

Velg PAL-KAFFE (BX / TDS) for å måle i Brix og TDS med samme måler.
 
Modell PAL-COFFEE(BX/TDS)
Skala Brix
TDS
Temperatur
Måleområde Brix: 0.00 - 25.00%
TDS: 0.00 - 22.00%
Temperatur: 10.0 - 100°C
Oppløsning Brix: 0.01%
TDS: 0.01%
Temperatur: 0.1℃
Målenøyaktighet Brix: ±0.10%
TDS: ±0.15%
Temperature: ±1℃
  Temperatur-kompensasjonsområde 10 - 100℃
 Omgivelsestemperatur 10 - 40℃
Prøvevolum Minimum 0.3mL
Måletid Approx. 5 sekund
120 sekund kontinuerlig måling
Strøm To AAA batteri
Batterilevetid Ca. 11,000 målinger
International Protection Class IP65 Dust-tight and Protected against water jets
Dimensjon & vekt 55(B) x 31(D) x 109(H)mm, 100g (hovedenhet)

Oppdatert