Gå til innholdet

foodlab-olje

Peroksidverdier i oljer og fett | Testkit til FoodLab er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

Peroksidverdier i oljer og fett | Testkit til FoodLab

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Test Peroxidverdien på kun 4 minutter, uten titrering - og med mikro prøvekvantitet! Til testing av spiselige oljer og fett som olivenolje, nøtterolje, valnøttolje, peanøtolje, solsikkeolje, ricinusolje, palmeolje og andre vegetabilske oljer, smør, margarin, fiskeolje, stekeolje, animalsk fett m.m. med FoodLab. Resultatene er sammenlignbare med AOCS offisielle metode Cd 8-53.

Ingen prøvepreparering for oljeprøver og veldig enkel prep. for fettprøver.

Egenskaper

• Resultater på KUN 4-minutter
• ISO / AOCS-kompatibel metode
• Resultater er sammenlignbare med ISO/AOCS metoden
  med svært høye korrelasjonskoeffisienter
• Enkelt!
  Fotometrisk analyse, ferdigfylte reagenser i engangskuvetter - klare til bruk.
• Test med mikroprøver!
   Egnet til fettstoffer med en vanskelig utvinningsprosess.

Så enkelt er det


Metode

Testtype: Sluttpunkt
Testtid: 4 minutter - 70 tester / time
Det er mulig å gjennomføre flere test økter med maksimalt 16 prøver.
Systemet leveres prekalibrerte og klar til bruk.

Testprinsipp

R-O-O-R peroksydverdien oksiderer Fe2+ -ioner. Fe3+ -ioner som er resultatet av oksydasjon, grupperes og danner et rødt kompleks. Dens kolorimetriske intensitet målt ved 505 nm er direkte proporsjonal med konsentrasjonen av peroksydverdien i prøven. Resultatene uttrykkes som meq02/kg.

Mengden peroksydverdier av fett indikerer graden av primær oksidasjon og dermed dets sannsynlighet for å bli rancid. Et lavere antall peroksydverdier indikerer en god kvalitet på olje og en god bevaringsstatus.

Umettede frie fettsyrer reagerer med oksygen- og formperoksydverdier, som bestemmer en rekke kjedereaksjoner som genererer produksjonen av luktende flyktige stoffer. Disse reaksjonene akselereres ved høy temperatur og ved lys og oksygeneksponering.

Analysen kan utføres ved hjelp av mikromengder av prøver og påføres fett som er vanskelig å ekstrahere.

Reagenser - Testkit

Pakket i foliepakker med 10 rør. Til 10 analyser.
Leveres i esker med 20 (2 poser a 10 rør) eller 100 tester (10 poser a 10 rør)
Holdbarhet på 12 måneder fra produksjonsdato.

KIT for analyse av oljer
Varenr. 12718: 20 tester
Varenr. 12574: 100 tester

For prøver med høy surhet, som krever fortynning, må du bruke et eget Kit:
Kode. ... 100 tester.

KIT for analyse av olivenolje
Send oss en henvendelse på info@labolytic.no

Prøvehåndtering

Olje, som den er (ekstrahert av tørre frukter, frø, nøtter, etc.).
Fast fett: smeltet ved hjelp av bain-marie-metoden før testen startes (animalsk fett, palmeolje, etc.).
Ekstraherbart fett: Trekk ut fettdelen etter instruksjonene i testmetoden (smør, krem, margarin, halvfabrikata, etc.).

Utviklet for bruk med FoodLab olje (+ OxiTester/ PalmOilTester)
- instrumenetene måler følgende parametre:

FoodLab | Animalske og vegetabilske fettstoffer og oljer
OxiTester | Olivenolje
PalmOilTester | Palmeolje
FFA (syreverdi)
Peroksid (PV)
p-anisidin (AnV)
Såper
Jodverdi i palmeolje (IV)
Polyfenoler i olivenolje
Oksidativ stabilitetsindeks (OSI) i olivenolje
FFA (syreverdi)
Peroksid (PV)
polyfenoler
Oksidativ stabilitetsindeks (OSI)
K270
FFA (syreverdi)
Peroksid (PV)
p-anisidin (AnV)
Jodverdier (IV)
DOBI
β karoten

Resultater, sammenlignbare med ISO / AOCS-metoden

Kalibreringskurven for analysemetoden er utført med henvisning til referansemetoden AOCS Official Method Ca 5a-40. Videre ble opptaket av frie fettsyrer bestemt ved bruk av FoodLab og titreringsmetoden som ble anvendt av Campden BRI (Campden BRI Metode TES-AC-211): dataene for frie fettsyrer ved bruk av FoodLab® ble funnet å være svært konsistente med god reproduserbarhet over triplicate løp, og korrelasjonen er veldig bra.

free-fatt-acids-method-comparison


Oppdatert