Gå til innholdet
instrumenter

Aktuelt 

Eggfri påske? | Slik påviser du innhold av egg i maten

Eggfri påske? | Slik påviser du innhold av egg i maten Påske og egg i ulike varianter hører sammen for de fleste, men har du eggallergi er risikoen for å få i seg egg en bekymring. Egg er ikke bare en favorittingrediens i påskefrokosten, men også i en rekke matretter og populære matvarer, noe som utgjør en betydelig utfordring for allergikere.

Påske uten egg er knapt tenkelig, og hvis du er allergisk mot egg, må du klare deg uten mange påskegodbiter. Ikke bare fargede påskeegg til frokost, men også mange matretter, kaker og desserter.
Eggets egenskaper gjør det til et populært tilsetningsstoff i matindustrien - enten som emulgator, bindemiddel, eller for en luftig konsistens. Egg brukes til og med til klargjøring av vin. "Skjulte" innhold av egg i maten er derfor en stor risiko for allergiske personer. Riktig merking av ingrediensene av fundamentalt for å beskytte allergiske mennesker mot utilsiktet å spise mat som inneholder egg. Likevel skjer imdetidlertid igjen og igjen at en matvare inneholder egg uten at dette er merket, som Jasmin Wolf forklarer i videoen:

I tillegg til risikoen for umerkede allergenerer det flere andre utfordringer for allergiske personer. For eksempel er ikke alle eggholdige matvarer like farlige for alle allergikere. De som er allergiske mot proteinet ovomucoid må unngå egg i alle former, men de som er allergiske mot varmefølsomme ovalbumin kan vanligvis tolerere hardkokte egg eller bakevarer som inneholder egg.

"Eggjakt" gjort enkelt!

For å unngå tilbakekallinger på grunn av feilmerking av egg innhold, er gode analyser uunnværlige. Hovedproblemet med analyse av egg innhold, er at proteinene i egget endres når det varmes opp eller behandles. I denne tilstanden er ikke eggkomponentene lenger detekterbare for de fleste testmetoder. De få testene som kan oppdage innhold av bearbeidede egg er komplekse å utføre og i sin tur ikke egnet for naturlig eggprotein.
Derfor tilbyr vi en NY test - som for første gang lar deg detektere både naturlig og bearbeidet eggprotein:

ridascreen-egg

RidaScreen | Egg

ELISA kvantitativ analyse for innhold av rå og bearbeidede hønseegg i matvarer. Deteksjonsgrense 0.15 mg/kg (ppm) eggepulver og 0.08 – 0.27 mg/kg (ppm) eggeprotein (avhengig av matrix), fra hele egget.

Les mer - Bestill

Produkter for allergentesting

Hos oss finner du en rekke tester og analysemetoder for deteksjon av allergener, hygienekontroll og kvalitetskontroll av matvarer. Her ser du noen eksempler.
Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no


Lateral flow teststrips | Egg

Hook-Line forhindrer falsk negativ tolkning av høypositive prøver.

Svært høye mengder av en analytt i prøven kan dessverre føre til falske negative eller dårlige testresultater - kalt "Hook-Effect". Derfor har våre Lateral-Flow teststrips en ekstra linje, en "Hook-Line", for å detektere evt. "Hook-Effect" og forhindre falsk negativ tolkning av høypositive prøver.

Fordeler:

• Resultater på 5 min
• Et raskt, pålitelig og brukervennlig teststrips-system
• Mer presis analyse i et større område enn konvensjonelle teststrimler
Unngå falsk negativ: Hook-Line gir sikker deteksjon av høypositive prøver.

Les mer - Bestill

RidaScreen-egg
RidaScreen-lysosym_eggprotein

RidaScreen Fast | Eggprotein

Sandwich ELISA for å kvantifisere spor av eggepulver i næringsmidler. Deteksjonsgrense: 0,1 mg/kg (ppm) eggepulver, 0,03 mg/kg (ppm) eggehviteprotein.

Les mer - Bestill

RidaScreen Fast |Lysozym

Sandwich ELISA for å kvantifisere spor av lysozym i vin, ost og pølse. Deteksjonsgrense: 0,02 mg/kg (ppm) lysozym i vin, 0,1 mg/kg (ppm) lysozym i ost og pølse.

Les mer - Bestill 

Allergen TestStrips med Hook-Line (sikring mot falsk negativ)

Her er noen flere av allergenene vil kan tilby tester for å detektere:


Vi tilbyr en rekke tester og analysemetoder for deteksjon av allergener, hygienekontroll og kvalitetskontroll av matvarer. Spør gjerne Hilde om mer informasjon på hilde@labolytic.no

 

Oppdatert