Test P-anisidin verdien (AnV) på bare 2 minutter! Rask, brukervennlig og pålitelig metode, uten prøvepreparering eller giftige reagenser. Egnet til testing av spiselige oljer og fett som olivenolje, nøtterolje, valnøttolje, peanøtolje, solsikkeolje, ricinusolje, palmeolje og andre vegetabilske oljer, smør, margarin, fiskeolje, stekeolje, animalsk fett m.m. med FoodLab.
Resultatene er sammenlignbare med AOCS offisielle metode Cd 8-53.
Egnet til testing av mikromengder av en prøve (smeltet fett eller vanlig olje).
Egenskaper
• Resultater på KUN 2-minutter
• ISO / AOCS-kompatibel metode
• Resultater er sammenlignbare med ISO/AOCS metoden
med svært høye korrelasjonskoeffisienter
• Enkelt!
Fotometrisk analyse, ferdigfylte reagenser i engangskuvetter - klare til bruk.
• Test med mikroprøver!
Egnet til fettstoffer med en vanskelig utvinningsprosess.
Så enkelt er det:
Metode
Testtype: kinetisk
Testtid: en test 2 minutter - 40 tester / time.
Lar deg utføre test økter med flere prøver, opp til maksimalt 16.
Testprinsipp
Aldehyder, avledet fra sekundær oksidasjon av fettmatriks, reagerer med p-anisidin som bestemmer en variasjon i absorbansen målt ved 366 nm. Anisidin-verdi uttrykkes som AnV (Anisidin-verdi) etter AOCS (Cd 18-90) referansemetoden
Anisidin-verdier testes for å vurdere sekundær oksidasjon av olje eller fett, som hovedsakelig kan tilskrives aldehyder og ketoner, og er derfor i stand til å fortelle oksidasjonen "historie" av en olje eller et fett.
Videre er AnV-analyse på olje en indikator på overdreven oljeforringelse i dypstekeprosessen.
Reagenser - testkit
Pakket i foliepakker med 10 rør. Til 10 analyser.
Leveres i esker med 20 (2 poser a 10 rør) eller 100 tester (10 poser a 10 rør)
Holdbarhet på 12 måneder fra produksjonsdato.
Varenr.
12719: 10 tester
Varenr.
12576: 100 tester (10 pakker med 10 tester)
Prøvehåndtering
Olje, som den er (ekstrahert av tørre frukter, frø, nøtter, etc.).
Fast fett: smeltet ved hjelp av bain-marie-metoden før testen startes (animalsk fett, palmeolje, etc.).
Ekstraherbart fett: Trekk ut fettdelen etter instruksjonene i testmetoden (smør, krem, margarin, halvfabrikata, etc.).
Utviklet for bruk med FoodLab olje (+ OxiTester/ PalmOilTester)
- instrumenetene måler følgende parametre:
FoodLab | Animalske og vegetabilske fettstoffer og oljer
|
OxiTester | Olivenolje
|
PalmOilTester | Palmeolje
|
FFA (syreverdi)
Peroksid (PV)
p-anisidin (AnV)
Såper
Jodverdi i palmeolje (IV)
Polyfenoler i olivenolje
Oksidativ stabilitetsindeks (OSI) i olivenolje
|
FFA (syreverdi)
Peroksid (PV)
polyfenoler
Oksidativ stabilitetsindeks (OSI)
K270
|
FFA (syreverdi)
Peroksid (PV)
p-anisidin (AnV)
Jodverdier (IV)
DOBI
β karoten
|
Resultater, sammenlignbare med ISO / AOCS-metoden
Kalibreringskurven for analysemetoden er utført med henvisning til referansemetoden AOCS Official Method Ca 5a-40. Videre ble opptaket av frie fettsyrer bestemt ved bruk av FoodLab og titreringsmetoden som ble anvendt av Campden BRI (Campden BRI Metode TES-AC-211): dataene for frie fettsyrer ved bruk av FoodLab® ble funnet å være svært konsistente med god reproduserbarhet over triplicate løp, og korrelasjonen er veldig bra.