Manuelt kjernebor for prøvetaking av kjøtt i henhold til ISO 17604:2015-12. Skjæreflate Ø 25 mm. For mikrobiologisk analyse av kadaveroverflater. Egnet for prøvetaking til kvalitetskontroll og overvåking av slaktehygiene av kadaver fra f.eks. storfe, svin, sau, geit og hest i slaktebedrifter (slakteri, kjøttbutikk m.m.). Kan også brukes til andre mat-prøver som f.eks. ost.
Samt andre prøveformål i industrier som landbruk, luksusvarer, histologi og medisin.
Kjernebor som ligner på en korkbormaskin. Egnet til stansing av sirkulære 5 cm² prøver av vev fra kadaver-overflater, (destruktiv prosess, også kalt korkbor eller eksisjonsprosess).
Etter kutting, fjernes prøven fra kadaveret med skalpell og pinsett.
Fordeler
• Enkle å sterilisere (f.eks. ved flamme- eller dampsterilisering).
• Den skarpe kanten i rustfritt stål gjør det enkelt å kutte ut prøvestykker.
• Et hull i kronen forhindrer luftkompresjon og brukes også til å støte ut prøvene.
Video