Har du kontroll på hygiene og allergener?
Julematsesongen er over oss, en høytid for både produsenter og konsumenter! Siden det er mange mennesker som skal spise mye mat, erdet viktigå ha full kontroll på kvaliteten og innholdet. Ingen bedrifter er tjent med syke gjester eller negative medieoppslag.God hygiene er grunnpilaren for sikker og riktig merket mat. Det er derfor viktig å ha fullkontroll på hvordan og hvor godt hygienetiltakene fungerer.
Hvordan kan du sikre at maten er trygg?
Gode rutiner, i alle ledd, er avgjørende for å sikre trygg mat til alle kunder og gjester. Med gode systemer for hygienekontroll i produksjon, emballering, kjøkken og servering kan du sikre, dokumentere og bekrefte at maten er trygg å spise og merket med riktig allergeninformasjon.
ATP-måling | Kontroll på hygienen
Gode og effektive rutiner for renhold og miljøovervåking er nøkkelen til å sikre god hygiene og trygge produksjonsforhold. ATP-måling er en enkel og effektiv del av renholdskontrollen og gir valide resultater på få sekunder. I tillegg er metoden sensitiv, kvantitativ, effektiv, pålitelig og enkel å bruke. ATP-overvåking har derfor blitt en godt akseptert standard. Det vil ikke gro bakterier der det er helt rent, og det vil heller ikke være noen fare for krysskontaminering.
Allergenmerking | Livsviktig
For de fleste av oss er det å spise mat helt ufarlig, men for allergikere kan det faktisk forårsake livstruende reaksjoner og føre til betydelig redusert livskvalitet. Derfor er merking av allergener viktig for allergikere, og alle som importerer, produserer og selger mat har et ansvar for å sette seg inn i og følge regelverket for merking av allergener.
Disse allergenene må det alltid informeres om.
Glutenholdige kornslag, melk, egg, soya, fisk, skalldyr, bløtdyr, peanøtter, nøtter, selleri, sennep, sesamfrø, lupin, svoveldioksid og sulfitter.
Dette er de 14 vanligste allergenene som den europeiske befolkningen reagerer på. Ref. forskrift 28. november 2014 nr. 1497 om matinformasjon til forbrukerne. Les mer i matinformasjonsforskriften. Vi har testene du trenger!
Les mer i Mattilsynes brosjyre: Matmerking av Allergener i ferdigpakket mat og Mattilsynets brosjyre: Allergenmerking for ikke ferdigpakket mat
Anbefalte produkter for kontroll av hygiene og allergener.
Vi tilbyr et stort utvalg av analysemetoder og verktøy for å kontrollere hygiene og allergener. Her er et lite utvalg.
Spør gjerne
hilde@labolytic.no eller
tor@labolytic.no om mer informasjon.

|

|
ATP-måler EnSURE Touch | Hygienekontroll på 10 sekunder
Markedets raskeste og mest sensitive ATP måler gjør det enkelt å ta direkte renholdskontroll av både tørre- og våte overflater, samt i skyllevann. Brukes med testsvabrene Ultrasnap, SuperSnap eller AquaSnap
Les mer - Bestill »
|
Ultrasnap ATP svaber | Komplett hygienekontroll
UltraSnap er en komplett (total) testsvaber for direkte renholdskontroll av både tørre- og våte overflater. Vår absolutte bestselger til hygienekontroll! Brukes med ATP-målerne EnSURE Touch eller SystemSURE Plus.
Les mer - Bestill »
|
 |
RidaCheck Svabertest | Proteinrester - allergenkontroll
Enkel og hurtig svabertest/ renholdskontroll for proteinrester på overflater. Egnet til hygienekontroll, og generell proteindeteksjon ved allergenkontroll.
Les mer - Bestill>>
|
 |
 |
Lateral flow teststrips | Melk
Kvalitativ deteksjon av melk. Lateral Flow teststrips for direktekontroll av overflater, eller for analyse av råvarer eller matprøver.
Les mer - Bestill »
|
Lateral flow teststrips | Egg
Kvalitativ deteksjon av egg. Lateral Flow teststrips for direktekontroll av overflater, eller for analyse av råvarer eller matprøver.
Les mer - Bestill »
|
|
|
Lateral flow teststrips | Peanøtter
Test-kit med strips for deteksjon av peanøtt kontaminering. Kan benyttes både til svabring direkte på overflater under hygienekontroll, og til kvalitativ påvisning av peanøtter i råvarer og matprøver.
Les mer - Bestill >>
Vihar også tester for hasselnøtter, mandler og cashewnøtter.
|
RidaQuick teststrips | Gluten/ Gliadin
Test-kit med strips for deteksjon av gluten kontaminering. Kan benyttes til glutendeteksjon både ved svabring direkte på overflater under hygienekontroll, eller til kvalitativ påvisning av gliadin / gluten i råvarer og matprøver.
Les mer - Bestill »
|
|
|
GlutenTox Home | glutentest for mat og drikke
Rask og brukervennlig glutentest for å teste etter innhold av gluten i mat og drikke. Enkel å bruke, og inkluderer alt som trengs for å utføre tester. Følsomhet kan justeres fra 5 til 10 eller 20 ppm gluten.
Les mer - Bestill >>
|
SureFood Allergen | Gluten
PCR-test for deteksjon av glutenkontaminering, kvalitativt og/ eller kvantitativt.
Analyse i henhold til EU direktiv 1169/2011.
Hver reaksjon inneholder en intern amplifikasjonskontroll (IAC).
Les mer - Bestill>> |
|
|