Gå til innholdet
instrumenter

Aktuelt 

Måle brix, syre eller saltinnhold?

Måle brix, syre eller saltinnhold?

Vi har refraktometer som kan måle i de fleste produkter.

Hva skal du måle? Saltinnhold i mat, saltlake eller sjøvann? Brix i kaffe eller frukt? Alkoholer i desinfiseringsmidler? Veisalt og smelteprodukter? Dekstran, fruktose, glukose, laktose, maltose, honning, soyamelk, eller sitronsyre? Det er bare å spørre.
Velg mellom alt fra bordrefraktometer til bruk på laboratoriet, til håndholdte modeller for produktkontroll og kvalitetssikring på stedet - Hvilken type passer ditt målebehov? Spør gjerne Hilde for mer informasjon på hilde@labolytic.no

Brukseksempel
Frukt og grønt - Jo høyere brix, desto bedre smaker det!

Gulrotbunt
Kan du måle god smak?
 Høy brix betyr at sukker- og mineralinnholdet i en frukt eller grønnsak er høyt, et tegn på både god smak og høy kvalitet. Men - det går selvfølgelig en grense - når frukten etter hvert blir overmoden, blir den enda søtere, og brixverdien øker ytterligere. Brix testing er derfor en super metode til å overvåke kvaliteten på frukt og grønnsaker, inkludert innholdet av sukker, mineraler og spormineraler.

Hvordan vet du når kvaliteten er på topp?
Mål brix gjennom hele sesongen, og noter deg kvaliteten på de ulike produktene dine ved ulike brixnivå. Dermed får du din egen skreddersydde kontrollskala for brixverdi og kan måle deg frem til når kvaliteten er på topp. Dermed blir det lett å kvalitetssikre god smak i både råvarer og ferdige produkter.

Med PAL-Hikari serien kan du til og med måle hel frukt direkte, uten å kutte eller presse den. Med våre andre refraktometer måler du enkelt konsentrasjonen i en rekke ulike væsker, ta gjerne kontakt for hjelp til å finne et meter som passer til dine produkt på hilde@labolytic.no.

Vår praktiske PAL serie med små, håndholdte meter for målinger på farten er enkle å bruke, gir raske resultater, og rengjøres enkelt under rennende vann.
  • Automatisk temperaturkompensasjon fra 10 til 100°C for PAL-1/2/3 og α
  • Enkel betjening med en hånd
  • IP 65 vanntett (du kan skylle av prøven i rennende vann)
PAL finnes i over 80 versjoner, blant annet for brix (sukker), dekstran, fruktose, glukose, laktose, maltose, sitronsyre, honning, soyamelk, desinfiseringsmidler og alkoholer, veisalt og smelteprodukter, saltinnhold, saltlake og sjøvann.
Pal refraktometer finnes i 80 versjoner

Så enkelt er det!

1) Hell noen dråper av prøven i prismet
2) Trykk på START
3) Måleverdi og temperatur vises i displayet på under 5 sekunder!

Før og etter måling
Nullstill instrumentet med romtemperert vann.
Så enkelt er det å måle BRIX med Pal lommerefraktometer

Varianter

Her er et lite utvalg av våre refraktometer - se flere på labolytic.no eller last ned brosjyren vår her. Spør gjerne Hilde om komplett sortiment og mer informasjon på hilde@labolytic.no

Pal 1
Pal 2

PAL-1 | 0-53% brix

Velegnet for måling av næringsmidler. Resultat på 5 sek.
Bestill >> eller les mer her

PAL-2 | 45-93% brix

Velegnet for måling av prøver med høy konsentrasjon. Resultat på 5 sek.
Bestill >> eller les mer her
Pal-3
Pal-α

PAL-3 | 0-93% brix

Bredt måleområde og høyere nøyaktighet, velegnet for et vidt spekter av prøver. Resultat på 5 sek.
Bestill >> eller les mer her

PAL-α | 0-85% brix

Velegnet for prøvetaking under kokeprosesser. Resultat på 5 sek.
Bestill >> eller les mer her
Pal-Salt
Pal 22S honning

PAL-Salt | 0-10% NaCl

Måler saltinnholdet i mat. Lar deg legge inn 2 ulike korrelasjonsfaktorer for å få samme verdier som ved Mohrs titreringsmetode.
Bestill >> eller les mer her

PAL-22S | Honning

Måler vanninholdet i Honning enkelt og greit på stedet.
Resultatet har du på 5 sek.
Bestill >> eller les mer her
Pal-Hikari Brix i hel frukt
Pal-27S soyamelk

PAL-Hikari | Hel frukt

Mål Brix i hel frukt, uten å kutte eller presse. Bare sett måleren inntil frukten, for å inspisere brixverdien (sukkernivå) i hver enkelt frukt.
Bestill >> eller les mer her

PAL-27S | Soyamelk

Enkel måling av soyamelk-konsentrasjon, for å sikre kvaliteten på soyamelkholdige produkter.
Bestill >> eller les mer her
pal-h-2

Pal-H | måling i høy temperatur

Refraktometer med måleområde 0 to 93% brix, ved 10 til 100℃. Egnet for måling av prøver med høy temperatur, som f.eks. suppe, saus, sirup, syltetøy, soyamelk m.m. 

Bestill, eller les mer her

Dette er bare enn brøkdel av vårt sortiment

Vi har en rekke andre typer refraktometer både for laboratorier og produktkontroll - se mer av vårt utvalg på labolytic.no eller last ned brosjyren vår her. Spør gjerne Hilde om komplett sortiment og mer informasjon på hilde@labolytic.no
Oppdatert