Gå til innholdet
hygiene

Hygienekontroll

lateralflow-hook-line-melk-kasein

Lateral flow teststrips | Melk - Kasein er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

Lateral flow teststrips | Melk - Kasein

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Kvalitativ deteksjon av melk (kasein), med integrert Hook-Line. Lateral Flow teststrips for direktekontroll av overflater, skyllevann, eller analyse av råvarer eller matprøver. Resultat på 5 minutter.

Immunokromatografisk test for sensitiv og kvalitativ påvisning av kaseinrester i matprøver, på overflater (f.eks. svabertest fra hygienekontroll i produksjonen) eller i rense- og prosessvann (CIP-vann).

Pakning:

• 15 test strips (15 analyser)
• Inkluderer det du trenger for svaberprøver

Deteksjonsgrense:
• Flytende melk (i vann): 0,1 ppm
• Melkepulver (i vann): 0,01 ppm
• Spikede nullmatriser: 10 - 20 ppm
• Overflater (svaberprøver): 0,15 µg flytende melk / cm2
• CIP-vann: 0,1 ppm flytende melk

Inkubasjon: 5 min, ved romtemperatur.

Hook-Line

Hook-Line forhindrer falsk negativ tolkning av høypositive prøver.

Svært høye mengder av en analytt i prøven dessverre føre til falskt reduserte eller negative resultater – kalt "Hook-Effect". Nye versjoner av våre Lateral-Flow teststrips inkluderer derfor en ekstra linje, "Hook-Line", for å detektere evt. "Hook-Effect" og forhindre falsk negativ tolkning av høypositive prøver.

Fordeler:

• Resultater på 5 min
• Et raskt, pålitelig og brukervennlig teststrips-system
• Mer presis analyse i et større område enn konvensjonelle teststrimler
• Utvidet funksjonalitet: inkludert Hook-Line for sikker identifikasjon av høypositive prøver
• Oppdag melk (kaseinrester) i matprøver, på overflater (f.eks. svabertest fra hygienekontroll i produksjonslinjen) eller i rense- og prosessvann (CIP-vann).

Generell informasjon

Kumelk-allergi er den vanligste matallergien hos spedbarn og små barn. Selv om de fleste barn etter hvert vokser av seg melkeallergien, er melkeallergi blant de vanligste matallergiene også hos voksne.

Vi får i oss melk både direkte som drikke, som et bearbeidet produkt som fløte, smør, yoghurt eller ost og som tilsetning i ulike matvarer. Kumelkpulver er mye brukt i bl.a. bakevarer, sauser og desserter. Skummetmelkpulver eller kasein/ kaseinater tilsettes også ofte matvarer (f.eks. i pølser) for å øke proteininnholdet eller som fortykningsmiddel. Kasein kan derfor være tilstede som en ingrediens eller som en forurensning i både rå og bearbeidede matvarer.

Kumelk inneholder flere proteiner med allergipotensiale. De viktigste er kasein og ß-laktoglobulin. Kasein er varmestabilt, mens ß-laktoglobulin er varmefølsomt. De fleste melkeallergikere er allergiske mot begge proteinfraksjonene i melk. Det viktigste allergenet for barn er β-laktoglobulin, mens kaseinene blir dominerende senere hos voksne.
Kumelk inneholder 3,2 % proteiner, som består av ca. 10 % ß-laktoglobulin (ledende protein av myse), ca. 80 % kasein og ca. 10 % andre proteiner. En prøve med 1 mg/kg melkeprotein tilsvarer altså et melkeinnhold på ca. 31 mg / kg melk.

Laktoseintoleranse er ikke det samme som melkeallergi. Laktoseintoleranse skyldes mangel på et enzym som bryter ned laktose (melkesukker). Melkeallergi, derimot, er en ekte matallergi, som er forårsaket av allergifremkallende bestanddeler av melkeproteiner.

For å forhindre allergiske reaksjoner må både produksjonslinjer og selve maten må være fri for rester av melk.
Effektiviteten av rengjøringen kan verifiseres ved å bruke en lateral flow metode for melkedeteksjon.

I henhold til EU forordning 1169/2011 skal melk og produkter derav deklareres på matvareetiketter. Lignende forskrifter finnes f.eks. i USA, Canada, Australia og New Zealand.

Oppdatert