R5-Mendez-metode (Elisa analyse) for kvantifisering av prolaminer fra glutenholdig korn i mat som er deklarert glutenfri (kjeks, rismel, havremel, pølser, quinoamel, sjokolade, hirseemel).
Offisiell metode i henhold til Codex Alimentarius og AOAC.
Deteksjonsgrense: 0,2 mg / kg (ppm) gliadin eller 0,4 mg / kg (ppm) gluten (avhengig av matrisen)
Bestemmelsesgrense: 1,25 mg / kg (ppm) gliadin eller 2,5 mg / kg (ppm) gluten
Format:
Mikrotiterplate med 96 brønner (12 strimler med 8 avtagbare brønner hver)
Raskere prøveforberedelse er mulig ved bruk av en miljøvennlige ECO Coctail, noe som er praktisk for screening av prøver. Ekstraksjonseffektivitet på ca. 70 - 110% sammenlignet med R5-Mendez metode Cocktail (patentert).
Fordeler med RIDASCREEN® ELISA:
- Kvantitative resultat med sertifiserte standarder (f.eks. NIST, CRM)
- Sensitive analyser med deteksjon av svært lave ppm-nivå
- Enkel prøveforberedelse (20 min)
- Enkel testprosedyre (3 x 10 min)
- Mulighet for automatisering av analyse med f.eks. ChemWell®
- Evaluering av resultat med RIDA®SOFT Win software
- Ingen kryssreaktivitet med soya, hvete, mais etc.