Gå til innholdet
instrumenter

Instrumenter

coffelab-kaffe-og-vannanalyser
coffeelab-ny-med-tilbehor
coffeelab-ny
coffelab-i-bruk
coffeelab-med-kopp
coffeelab-stipe
kaffebrenning-graf
fermentering-pr-time-kaffe

CoffeeLab | Kaffeanalyser fra frukt til kopp er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

CoffeeLab | Kaffeanalyser fra frukt til kopp

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

Raskt, pålitelig og kompakt fotometrisk "alt-i-ett" instrument for enkel kvalitetskontroll av kaffe, gjennom hele prosessen fra kaffefrukt, til brenning av kaffebønner til kaffe i kopp, samt under gjæringsprosessen. Analyserer flere ulike prøver og parameter samtdig, i samme instrument.

Utviklet for prosesskontroll under gjæringer samt på grønn kaffe, brent kaffe og ferdig kaffe i kopp. Med mål om å hjelpe deg å samle data som lar deg karakterisere og optimalisere din kaffeproduksjon.

Bruksområder

CoffeeLab kan brukes til analyser av både prøver fra fruktmasse og gjæringsslimvæske, grønne kaffebønner samt brente kaffebønner og ferdig kaffe.
Egnet for bruk hos f.eks. produsenter, opprinnelsesforskning, kaffeimportører, kaffebrennere, forhandlere av kaffe i alle faser, kaffebareiere, og alle andre alle aktørene som jobber i kaffeverdenen og forsyningskjeden.

Analyserer

• Organisk syre: Melkesyre, eplesyre, eddiksyre, sitronsyre, total surhet
• Sukker: Glukose, fruktose, sukrose
• Alkohol
• Kan også brukes til ananlyser av vann

Analyse av grønn og brent kaffe - kontroll av brenne-nivå

Sikre at både grønne og brente kaffebønner og ferdig kaffe, får den samme jevne og gode kvaliteten hver gang. CoffeeLab hjelper deg å sette opp objektive kvalitetsmål for egenskaper som farge, smak, lukt og tekstur (organoleptiske egenskaper). Slik at du kan kvalitetssikre og bygge opp under de sensoriske analyser med instrumentelle analyser.

Ved å definere en kjemisk profil for dine ulike kaffeprodukter ved å tallfeste (kvantifisere) ulike parametere som organiske syrer og sukker, kan du dokumentere og strukturere informasjon som kombinerer menneskelige smak, lukt, og visuelle tester med teknologiske objektive analyser.

Espresso inneholder mellom 70% og 90% av de organiske syrene i brent kaffe.
Med høyere brenningsgrad reduseres noen parametere mens andre holder seg stabile. Det gir variasjoner i smak, lukt, farge og konsisten. Smaken påvirkes blant annet av endringer i syreinnholdet, som avtar når brenneegraden øker.

Produksjon av kaffebønner

Jevnlig kontroll av frukt og fermenteringer, gir deg muligheten til å kontrollere, differensiere og øke kvaliteten på dine kaffebønner under hele prosessen fra frukt til tørket kaffe, klar til bruk. Med bakgrunn i objektive parametere.

Kontroll av fermenteringsprosessen

Overvåk gjæringsprosessen ved hjelp av objektive kvalitetsmål og jevnlige analyser i alle stadier fra frukt til tørket grønn kaffe.
Fermenteringsprosessen har en viktig rolle for sluttkvaliteten til kaffen i koppen. Fermentering er en metabolsk prosess som bruker sukker, og er avgjørende for å fjerne slim fra pergamentkaffe. Mikroorganismer degraderer slimet ved å produsere ulike enzymer, alkoholer og syrer under gjæringsprosessen. Disse overføres til de kaffe bønnene og påirker smak og aroma for kaffen.

Kunnskap og erfaring

CoffeeLab er utviklet i samarbeid med "Accademia del Caffè Espresso" og "Instituto Hondureño del Café (IHCAFE)".
med bakgrunn i produsentens lange rfaring og kunnskap innen utvikling av analysesystemer for kvalitetskontroll i mat- og drikkesektoren.
Vi leverer også samme type instrumenter for prosess- og kvalitetskontroll av vin, øl, kombucha, melk og mange andre matvarer med: WineLab, BeerLab, KombuchaLab, CiderLab og FoodLab.


Oppdatert