Kombinert deteksjon av Staphylococcus enterotoxins (SET) A, B, C, D og E i flytende og faste næringsmidler samt i bakteriekulturer. ELISA (Enzymatisk sandwich immunoassay) kit. Deteksjonsgrense: 0,25 ng/ml toksin (0,375 ng/g).
Offisiell Europeisk screeningsmetode for Staphylococcal Enterotoxins i næringsmidler.
Vanlig årsak til matforgiftning
Staphylococcus aureus enterotoksiner er en av de viktigste årsaken til matforgiftning, nest etter forgiftning fra Salmonella. Blant stammene til Staphylococcus aureus er andre Staphylococci-arter som S. hyicus og S. intermedius i stand til å produsere ett eller flere varmestabile proteiner som oppfører seg som enterotoksiner.
Generelt antas det at en forekomst på 5 x 105 celler av enterotoxinproduserende Staphylococcus aureus stammer per gram mat vil føre til en forgiftning. Studier viser imidlertid at så lite som 100-200 ng Staphylococcus enterotoxiner kan føre til symptomer på matforgiftning.
SET-forgiftninger har ofte vært forbundet med pasta, ferdige kjøttprodukter, skinke, paier, kyllingekjøttprodukter, fisk, fiskeprodukter, melk, melkeprodukter, is, eggprodukter, salater, kaker og kakefylling, samt preparater fra disse matvarer. Enterotoksinene i de serologiske gruppene A, B, C, D og E er meget signifikante.
RidaScreen SET Total: 96 påvisninger
<
Specifikasjoner
Standard rekkevidde
|
Positiv kontroll (inneholder en av de fem Staphylococcal enterotoxins A, B, C, D eller E; c = 1 - 2 ng / ml, avhengig av produksjonsparti)
Negativ kontroll
|
Prøvepreparering
|
Homogeniser prøve (avhengig av fettinnhold) med PBS-buffer eller n-heptan. Sentrifuger under kjølige forhold (10 ° C / 50 ° F). Fjern fett- eller n-heptanrester. Filtrer supernatanter av bakteriekulturer med sterilt filter.
For å øke utvinningsgraden og å fjerne interfererende matriksproteiner anbefales det å bruke dialysekonsentrasjon (DC) -metoden (offisiell EU-metode) for prøvepreparering.
|
Inkubasjonstid
|
2 t 45 min
|
Deteksjonsgrense
|
Flytende prøver: 0,25 ng toksin / ml prøve
Faste prøver: 0,375 ng toksin / g prøve
Supernatanter av bakteriekulturer: 0,25 ng toksin / ml prøve
|
Kryssreaktivitet
|
ingen kryssreaktivitet overfor andre stoffer enn kjent med Staphylococcal enterotoxiner
|
Holdbarhet
|
12 mnd fra produksjonsdato
|
Godkjenninger
|
Offisiell Europeisk screeningsmetode for Staphylococcal Enterotoxins i næringsmidler
|