Gå til innholdet
kjemiske_tester

Kjemiske analyser

ridascreen-egg

RidaScreen | Egg er nå lagt i handlekurven.

Fortsett å handle

Gå til handlekurv

Gå til kasse

Lukk

RidaScreen | Egg

Kontakt oss for pris: 47 77 77 60 info@labolytic.no Forespør produkt
Bestill

ELISA kvantitativ analyse for innhold av rå og bearbeidede hønseegg i matvarer. Deteksjonsgrense 0.15 mg/kg (ppm) eggepulver og 0.08 – 0.27 mg/kg (ppm) eggeprotein (avhengig av matrix), fra hele egget. Egnet for kontroll av f.eks. bakevarer, søtsaker, sauser og drikkevarer: iskrem, nudler, salatdressing, vin, sjokolade og kjeks m.m.

Følgende matvarer ble undersøkt som representanter for gruppen av produkter inkludert bakevarer, søtsaker, sauser og drikkevarer: iskrem, nudler, salatdressing, vin, sjokolade og kjeks. Det forventes at denne testen også vil være egnet for analyse av andre matvarer; dette må kontrolleres av brukeren. Deteksjonsgrensen og kvantifiseringsgrensen avhenger av den respektive prøvematrisen, omfanget av prosessering og ekstraksjonsmetoden.

Generell informasjon

Eggprotein kan enten være tilstede som en ingrediens eller som forurensning i rå eller oppvarmet mat.
Allergologisk viktig er fire hovedallergener som utgjør 80 % av eggehviteproteininnholdet. De viktigste allergenene inkluderer ovomucoid (11 %), ovalbumin (54 %), ovotransferrin (12 %) og lysozym (3,5 %). I motsetning til dette har proteinene i eggeplommen bare moderat allergifremkallende.
Eggehvite inneholder ca. 10 % – 11 % protein.
Forordning (EU) nr. 1169/2011 foreskriver at egg skal stå på matvareetikettene som årsak til matallergi. Sammenlignbare lovbestemmelser finmnes i en rekke andre land.

Spesifikasjoner

Testformat Microtiter plate med 96 brønner (12 strips med 8 utagbare brønner hver)
Prøveprep. Homogenisering og ekstraksjon
Incubasjon 50 min
Rom temperatur
LOD
(Deteksjons grense)
0.15 mg / kg (ppm) egg pulver (hele egget) (mean)
0.08 – 0.27 mg / kg (ppm) egg protein (hele egget)*
*avhengig av matrix
LOQ
(Kvantifiseringsgrense)

0.25 mg / kg (ppm) egg pulver (hele egget)
equivalent to 0.12 mg / kg (ppm) egg protein (hele egget)

KryssReaktivitet

Kryss reaktivitet er gitt til egg fra gås, vaktler og struts.

Validerte matriser

Iskrem, nudler, salatdressing, vin, sjokolade og kjeks.

Detectert analytt

Eggehvite proteiner ovalbumin og ovomucoid fra høneegg.

Evaluering Microtiter plate spectrophotometer (450 nm)

Dokumentasjon

Produsenten levere all dokumentasjon i elektronisk format.
Du finner alle dokumenter i eIFU-portalen. Husk Batcnummer/ produsentens varenummer.
Dette gjelder bruksanvisningen (IFU), sikkerhetsdatabladene (SDS) og analysesertifikatet (CoA).
Oppdatert